‘PSV heeft de beste reservespits van Nederland’

Foto: ‘PSV heeft de beste reservespits van Nederland’

Ricardo Pepi besliste zondag het treffen tussen PSV en FC Twente. De aanvaller scoorde diep in de blessuretijd de winnende treffer voor de Eindhovenaren. Volgens Karim El Ahmadi zit PSV in een luxepositie en beschikt het over de beste reservespits van de Eredivisie.

Pepi beste reservespits van de Eredivisie

“Het is wel lekker voor PSV dat ze met Pepi de beste reservespits van Nederland hebben. Die goal die hij maakt, is ook echt knap afgewerkt”, vertelt El Ahmadi tegenover ESPN. “Als je hem vergelijkt met Ueda (Feyenoord, red.), die maakt dit weekend toevallig wel een goal, maar dan is zijn rendement veel hoger.”

Pepi moet het bij PSV vooral doen met invalbeurten, omdat hij de uitstekend presterende Luuk de Jong voor zich moet dulden. Desondanks is het rendement van de Amerikaan hoog, die in 351 minuten tot zeven doelpunten wist te komen. Of er volgend seizoen meer speeltijd lonkt is nog maar de vraag stelt El Ahmadi. “Het is van de vorm van Luuk de Jong afhankelijk of Pepi volgend seizoen veel gaat spelen.”

Pepi afhankelijk van vorm De Jong

Toch kan het volgens de voetbalanalist snel gaan. “De Jong is nu natuurlijk nog onomstreden en laat dat week in, week uit, zien, maar misschien is dat volgend seizoen wel anders. Als De Jong volgend seizoen weer zo in vorm is, blijft Pepi nog een jaar op de bank zitten.” De Amerikaan heeft nog een contract tot medio 2028, waardoor de spits voldoende tijd heeft om zich verder te ontwikkelen bij PSV en op termijn de vervanger te worden van De Jong.

Zie jij Pepi volgend seizoen al basisspeler zijn?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie