PSV gekraakt: ‘Niemand die elkaar terecht wijst’

Foto: PSV gekraakt: ‘Niemand die elkaar terecht wijst’

PSV liet zondag op bezoek bij Fortuna Sittard een zeker lijkende zege uit zijn handen glippen. Hoewel de Eindhovenaren een mannetje meer hadden op het veld, scoorde Fortuna diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker uit een strafschop. Bij het Ziggo Sport-programma Rondo wordt PSV stevig aangepakt.

Voetbalanalist Jan van Halst snapt niet dat PSV de gelijkmaker nog om de oren kreeg. “Je bent aan het hangen en wurgen. En ineens staan er in de 96ste (!) minuut vijf spelers in het zestienmeterbied van Fortuna. Vijftien seconden later heeft PSV een ondertal voor het eigen doel. Daar snap ik helemaal niets van. Is daar niemand in het elftal die zegt: zijn jullie helemaal gek geworden? Die wedstrijd moeten ze killen.”

PSV mist leiderschap

Ruud Gullit constateert dat het bij PSV aan leiderschap ontbreekt. “Er is niemand op het middenveld die spelers terecht zal wijzen. Maar het moet wel uit het elftal zelf komen.” Daar is Van Halst het niet helemaal mee eens, die ook wijst met de beschuldigende vinger naar trainer Ruud van Nistelrooy. “Er zitten geen tachtigduizend man, hè. Dan kan je als trainer best coachen. Als je die Joey Veerman naar voren ziet rennen, dan moet je roepen dat hij terug moet.” Volgens de oud-middenvelder is het verbazingwekkend dat PSV het nog zo heeft laten lopen. “Dit mag niet. Ik heb vol verbazing gekeken. Het is zo pijnlijk. Je moet ten koste van alles kampioen willen worden.”

Voormalig PSV-doelman Ronald Waterreus vindt het ook niet passen bij Van Nistelrooy dat zijn hele elftal zo maar naar voren loopt. “Ruud is een roofdier. Een winnaar. Hij hoeft die 1-3 helemaal niet meer te maken. Dat zit niet in zijn karakter. Maar hij moet het wel vanaf de bank aangeven.” Al denkt Waterreus dat Roger Schmidt (voorganger van Van Nistelrooy, red.), al veel dingen heeft gezien, die de buitenwacht nooit heeft geconstateerd. “Hij zal gevoeld hebben dat het te lief is. Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez, het zijn gewoon spelers met internationale ervaring. Die horen te doen wat Ruud zegt.”

Gullit vindt het bijzonder dat Van Nistelrooy geen kritiek krijgt, terwijl het in Amsterdam het momenteel een enorme crisis is. “Ik denk dat men hem wel aardig vindt. Een goede gozer die ze tijd willen geven. Maar tijd, bij PSV? Je moet presteren. Het verschil is dat bij Ajax iedereen heeft mening heeft. De pers is er iedere dag. Ze volgen alles en er is veel meer kritiek. Op De Herdgang niet, daar is het lekker rustig.”

Philips Stadion

Eredivisie

21 januari 2023

20:00

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Denk jij dat PSV dit seizoen bij de eerste drie eindigt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, ik denk dat ze buiten de eerste drie eindigen
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie