PSV-flop krijgt ervanlangs: “Enorm opgeblazen”

Foto: PSV-flop krijgt ervanlangs: “Enorm opgeblazen”

De eerste seizoenshelft van de eredivisie is achter de rug, waardoor de columnisten van De Telegraaf de kans krijgen om hun licht op de clubs te laten schijnen. Rafael van der Vaart vindt bij PSV de grootste tegenvaller van het seizoen.

De voormalig voetballer is van mening dat Mario Götze niet zo goed is als iedereen vooraf dacht. Toen de Duitser anderhalf jaar geleden op de laatste dag van de transferperiode naar PSV kwam, was de media-aandacht flink te noemen. Volgens Van der Vaart was dat onterecht, omdat het hem maar niet lukt om voor PSV belangrijk te zijn. “Zijn komst werd enorm opgeblazen”, stelt Van der Vaart.

“Ik vind hem een geweldige speler, maar hij komt natuurlijk niet voor niks naar de eredivisie”, vervolgt hij. “Ik heb het idee dat hij nog maar 70 procent van de speler is die hij was, maar dat is nog steeds goed genoeg voor PSV en de eredivisie. Hij is niet meer zo opvallend als vroeger, maar kennelijk is het hier nog goed genoeg.”

Teleurstellende cijfers

PSV hoopte met Götze een speler te hebben binnengehaald die de club bij de hand zou nemen, maar dat is voorlopig geenszins het geval. Afgelopen seizoen was de middenvelder goed voor achttien optredens in de Nederlandse competitie, waarbij hij vijf doelpunten maakte en zes assists afleverde. Dat was in de Europa League slechts één doelpunt.

Dit seizoen doet hij het niet veel beter. In de eredivisie kwam hij voorlopig niet verder dan twaalf basisplaatsen en drie invalbeurten, waarin hij twee assists gaf. In de Europa League kwam hij in vijf van de zes wedstrijden in actie. Het leverde PSV een doelpunt en drie assists op, waarmee hij niet kon voorkomen dat PSV afgleed naar de Conference League.

Wint PSV dit seizoen de Conference League? Pak 11 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Hoort Götze bij PSV in de basis te staan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie