PSV dient klacht tegen Sevilla in bij UEFA

Foto: PSV dient klacht tegen Sevilla in bij UEFA

PSV is niet te spreken over het politieoptreden in Sevilla vorige week bij de heenwedstrijd van de tussenronde in de Europa League. De Eindhovenaren hebben bij de UEFA al geklaagd over de behandeling van de supporters en werkt een uitgebreidere klacht bij de UEFA.

Dat nieuws meldt het Eindhovens Dagblad woensdag. ‘De supporters van PSV liepen donderdag in een grote kolonne naar het stadion van Sevilla FC en uit het niets ontstond tumult, nadat een paard van de politie de meute inliep. Op het moment dat supporters daarvan schrokken, ontstond beweging in de kolonne en heeft de politie ingegrepen en onder meer geslagen. Daarbij zijn ook minderjarige kinderen geraakt. Meerdere supporters liepen wonden of blauwe plekken op’, schrijft het lokale medium.

‘PSV heeft op basis van getuigenverklaringen geen goed woord over voor de manier waarop de Spaanse politie voorafgaand aan de wedstrijd te werk is gegaan. Volgens de clubleiding was binnen de groepen met Eindhovense supporters totaal geen sprake van een dreigende sfeer en is desondanks flink ingegrepen door de politie. Voorzitter Rob Bogaarts van Supportersvereniging PSV klaagde er zaterdag ook al over, omdat zich daar tientallen aanhangers van PSV gemeld hadden met hun ervaringen’, vervolgt men.

Officiële klacht ingediend

‘PSV heeft na afloop van de wedstrijd tegen de Spaanse club direct mondeling aan de bel getrokken bij de dienstdoende UEFA-official. Inmiddels is ook een officiële klacht ingediend bij de UEFA en PSV wil daar nog een brief aan toevoegen, met ervaringen van eigen supporters’, weet het ED.

‘Inmiddels zijn al tientallen reacties van supporters binnen, bij de club zelf en bij Supportersvereniging PSV. PSV roept mensen die in Sevilla waren op om hun verhaal te delen met de club zelf (via de PSV Fandesk) of Supportersvereniging PSV. Volgens een woordvoerder ontstaat zo een compleet beeld en kan PSV op die manier een goed dossier samenstellen om de UEFA te vragen om maatregelen te nemen.’

Houdt PSV donderdag de nul tegen Sevilla?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Pakt PSV dit goed op?

  • Echt wel, prima
  • Dit hoeft van mij niet
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie