‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’

Foto: ‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’

Quincy Promes zit nog altijd in Dubai, in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan Nederland. Volgens De Telegraaf verkeert hij in barre omstandigheden.

Promes heeft het zwaar in Dubai

De Nederlander is intussen overgeplaatst naar een gevangeniscomplex in Al Aweer. De omstandigheden zijn daar bepaald niet goed. Zo slaapt hij in een zespersoons cel in een stapelbed, terwijl er tien tot twintig mensen op de grond liggen. Overdag mag hij de cel verlaten om met andere gevangenen televisie te kijken.

Recreatie, ontspanning of sporten zit er voor Promes niet bij. Drie keer per week krijgt hij de mogelijkheid om te luchten, verder moet hij het zelf uitzoeken. Er zou bovendien geen groente en fruit zijn. Het complex is naar verluidt behoorlijk koud en lawaaiig door de airco’s.

Bij binnenkomst worden alle gevangenen verplicht kaalgeschoren. Wanneer ze hun haar alsnog laten groeien, dan zou daar een stevige straf op zitten. In dat geval mag de gevangene een tijdlang geen gebruik meer maken van de telefoon of televisie. Verder is er standaard geen bezoek.

Hoop op uitlevering aan Rusland

Promes zou aan medegevangenen hebben laten weten dat hij het liefste aan Rusland wordt uitgeleverd, om daar een mildere straf te krijgen. Nederland hoopt hem nog steeds binnenkort binnen te halen, maar is nog afhankelijk van de rechter in Dubai. Voor Promes is elke dag later te lang.

Komt Promes naar Nederland?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
702+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie