Preview: Kan Leicester City verrassen tegen Liverpool

Foto: Preview: Kan Leicester City verrassen tegen Liverpool

Liverpool had de afgelopen jaren al een Nederlands tintje met Virgil van Dijk. Nu Cody Gakpo in de komende transferperiode naar Liverpool verkast wordt het voor de Nederlandse kijkers nog leuker. De club mag niet verliezen en moet op vrijdag winnen van Leicester City met het oog op Europees voetbal. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Liverpool – Leicester.

Liverpool : teaminfo en vorm

De ploeg van Jürgen Klopp staat zesde in de competitie. Koploper Arsenal heeft al vijftien punten voorsprong op The Reds. Daardoor kan de ploeg de Premier League-titel eigenlijk wel vergeten. Het allerbelangrijkste is dat Liverpool zich volgend seizoen weer voor de Champions League plaatst. Daarvoor moet Liverpool bij de eerste vier van Engeland eindigen. Momenteel staat Tottenham Hotspur vierde met dertig punten. Liverpool heeft dus vijf punten achterstand op een Champions League-ticket.

Op Boxing Day nam Liverpool het op tegen Aston Villa. Tijdens deze wedstrijd was Liverpool te sterk voor Villa en de wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor The Reds. Mohamed Salah, Virgil van Dijk en Stefan Bajčetić wisten te scoren. Alex Oxlade-Chamberlain speelde tijdens deze wedstrijd als linksbuiten terwijl hij normaal als middenvelder speelt. Dit is dan ook een van de redenen dat Cody Gakpo is aangetrokken door Jürgen Klopp.

Toch kan de Nederlander nog niet spelen tegen Leicester City. De transfermarkt opent officieel pas op 1 januari waardoor Gakpo nog even zal moeten wachten op zijn debuut voor Liverpool.

Mohamed Salah scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Leicester City: teaminfo en vorm

Leicester City begon dramatisch aan de Premier League. In de eerste zeven wedstrijden wist de ploeg alleen gelijk te spelen tegen Brentford, de overige wedstrijden werden allemaal verloren. De club bleef vertrouwen houden in Brendan Rodgers en dat vertrouwen werd uitbetaald. Sinds oktober gaat het goed bij Leicester. Van de laatste negen wedstrijden wist Leicester er vijf te winnen waardoor de ploeg ondertussen naar de dertiende plaats is gestegen in de competitie.

Op Boxing Day nam de ploeg het op tegen Newcastle United. Binnen 35 minuten was de wedstrijd echter al gespeeld. Newcastle scoorde twee keer in de eerste tien minuten en Joelinton gaf de genadeklap in de 32e minuut waardoor Leicester al snel op een 0-3 achterstand kwam te staan.

De club is dit seizoen erg afhankelijk van de prestaties van James Maddison. De Engelse middenvelder scoorde al zeven keer en gaf ook al vier assists. Als Maddison niet lekker in de wedstrijd zit, dan lukt het vaak ook niet bij de rest van de ploeg. Ook Jamie Vardy kan het dit seizoen nog niet bolwerken. Hij heeft pas één keer gescoord, maar gaf al wel vier assists.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Liverpool – Leicester City

Liverpool is natuurlijk de favoriet van deze wedstrijd. Leicester was vlak voor het WK in een prima vorm, maar er werd eerder deze week flink verloren van Newcastle. Ondertussen won Liverpool vrij gemakkelijk van Villa. Daarom de tip: wedden op ‘Liverpool wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.74 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie