Preview: hoe komen PSV, Feyenoord, FC Twente en Ajax voor de dag dit Eredivisieweekend?

Foto: Preview: hoe komen PSV, Feyenoord, FC Twente en Ajax voor de dag dit Eredivisieweekend?

Het wordt een spectaculaire voetbalzondag in de Eredivisie. Aan het begin van de middag is Feyenoord op bezoek bij sc Heerenveen, waarna een gehavend Ajax op bezoek moet in Rotterdam, bij Sparta. De zondag wordt afgesloten met de absolute kraker, wanneer de koploper en de nummer drie het tegen elkaar opnemen: PSV – FC Twente. We blikken hier vooruit op deze drie duels, met de beste tips en odds om op te wedden.

sc Heerenveen Feyenoord

Wordt het Maurice Steijn of misschien toch Rick Kruys? Feit is dat Kees van Wonderen bezig is aan zijn laatste maanden als trainer van sc Heerenveen. En het doel is duidelijk: opnieuw de play-offs voor Europees voetbal halen. Het is nog onduidelijk of de huidige negende plek daar genoeg voor is, maar hoe dan ook is het dringen voor het linkerrijtje. De 2-0 nederlaag bij NEC was jammer, vooral omdat in de duels daarvoor wel gewonnen werd van FC Volendam (0-4) en PEC Zwolle (2-0).

Met een achterstand van tien punten op PSV en een voorsprong van zes punten op FC Twente lijkt het wel te voorspellen dat Feyenoord de tweede plek in handen gaat houden. De resterende negen duels worden dan gebruikt om nog extra glans te geven aan een seizoen wat moet worden afgesloten met uiteindelijk de bekerwinst tegen NEC. De defensie zal vertrouwen geven richting deze wedstrijd. Feyenoord hield in zes van de laatste zeven Eredivisieduels de nul.

Luuk Brouwers viel met een hamstringblessure uit tegen PEC Zwolle en moet dus toekijken. Er is ook goed nieuws uit de ziekenboeg, want Ion Nicolaescu is weer inzetbaar na een blessure. Toch zal hij Pelle van Amersfoort voor moeten laten gaan in de spits. Bij Feyenoord moet coach Arne Slot het stellen zonder Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh.

Wedtip sc Heerenveen – Feyenoord

Er staan twee teams tegenover elkaar die gemiddeld best vaak tot schoten op doel komen. Feyenoord staat op die ranking tweede met 9,4 schoten op doel per duel, waar Heerenveen als nummer acht tot gemiddeld 5 per wedstrijd komt. Opgeteld kun je dit gebruiken om te wedden op de voorspelling ‘meer dan 10,5 schoten op doel’. Dit levert je een odd op van 2.25 bij Unibet.

Meer dan 10,5 schoten op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Sparta – Ajax

Sparta is bezig aan een van de beste seizoenen van de afgelopen dertig jaar, maar toch overheerst ook wat negativiteit. Dat komt door het extreem goede vorige seizoen. Sparta is inmiddels weggezakt bij de Europese plekken en staat op de elfde plek. Men hoopt op Het Kasteel vooral weer te proeven aan drie punten. In de laatste veertien wedstrijden werd maar drie keer gewonnen, tegenover acht nederlagen en drie gelijke spelen.

Een gehavend Ajax is daarvoor wellicht de ideale tegenstander. De Amsterdammers winnen ook niet vaak; dat gebeurde maar één keer in de laatste zes competitieduels. John van ‘t Schip en zijn mannen moeten dan ook nog eens herstellen van een 4-0-nederlaag tegen Aston Villa afgelopen donderdag. Inmiddels is het vrezen om nog een direct Europees ticket te pakken. De voorsprong voor de vijfde plek is maar een puntje en het gat met nummer zeven Go Ahead Eagles slechts drie punten.

Jeroen Rijsdijk moet het ook tegen Ajax doen zonder Bart Vriends en Joshua Kitolano, die normaliter in de basis staan. Camiel Neghli lijkt juist weer op de weg terug en zou zijn rentree kunnen maken. Bij Ajax zit Devyne Rensch een schorsing uit, maar het is vooral de vraag wie er achterin nog meer missen, aangezien Ahmetcan Kaplan en Josip Šutalo tegen Aston Villa geblesseerd van het veld gingen. Steven Bergwijn kan mogelijk terugkeren in het veld, waar Steven Berghuis er niet bij is.

Onze voorspelling

Sparta zal bloed ruiken. Op het eigen Kasteel is Ajax een van de tegenstanders die je op dit moment wil treffen. Van ‘t Schip lijkt bovenal zoekende wat hij met zijn team aan moet en dan mist hij ook nog eens een rits verdedigers voor deze ontmoeting. Je zou er dus goed aan kunnen doen om in te zetten op een voorspelling dat Sparta wint of gelijkspeelt. Dit levert je bij Unibet een quote van 1.77 op.

Sparta wint of gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV – FC Twente

De titel lijkt zo goed als binnen te zijn, maar na de uitschakeling in de Champions League tegen Borussia Dortmund van afgelopen woensdag zal het gevoel toch overheersen dat de ongeslagen status in de competitie behouden moet blijven voor het ultieme gouden randje rondom dit seizoen. Nog negen keer niet verliezen en die prestatie is behaald. De grote talisman blijft Luuk de Jong, die zich sinds zijn hattrick tegen PEC Zwolle topscorer mag noemen.

Een van de grootste verrassingen van dit seizoen is FC Twente. Ron Jans vertrok dan wel, maar Joseph Oosting nam het goed over en zal zich stiekem nog richten op Feyenoord, dat zes punten voorstaat in de strijd om plek twee. De 0-1 nederlaag tegen FC Utrecht was een smetje, maar met zeges op Go Ahead Eagles (3-0), Vitesse (1-2) en Sparta (2-1) herstelde Twente zich. Met die laatste twee duels kwam een einde aan een reeks van vijf wedstrijden waarin Twente vier keer de nul hield.

PSV moet het ook in deze wedstrijd doen zonder de geblesseerden Ismael Saibari en Noa Lang en de geschorste Armando Obispo. Ten opzichte van Dortmund-uit hopen André Ramalho en Hirving Lozano op een terugkeer in de basis. Datzelfde zal gelden voor Twente-spits Myron Boadu, die als invaller scoorde tegen Sparta. Maar de kans is groot dat Oosting weer kiest voor Ricky van Wolfswinkel. Oud-PSV’er Mathias Kjølo moet toekijken met een blessure.

Wedtip PSV – FC Twente

Gezien de resultaten die dit seizoen al gehaald zijn zal PSV ook nu de favoriet zijn. FC Twente zal zich echter niet gewonnen geven en is een potentiële bananenschil. Luuk de Jong speelt namens PSV tegen zijn oude club. Hij scoorde al tweeëntwintig keer en zeven van die doelpunten betekenden de eerste treffer van de desbetreffende wedstrijd. Tegen een quote van 3.70 kun je wedden dat hij dat ook hier flikt.

Luuk de Jong opent de score

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
13+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
54+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
114+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
37+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
80+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
72+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
224+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
79+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
189+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
154+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
408+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
86+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
97+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
13:42
4392+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
98+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
34+
Dit is de beste speler in de Premier League
12:59
202+
Transferdomper voor FC Utrecht
12:43
78+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
12:29
3301+
‘Van Bommel heeft groot nieuws voor Feyenoord’
12:15
2379+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie