Potter sneert: “Dat is wat er is gebeurd”

Foto: Potter sneert: “Dat is wat er is gebeurd”

Chelsea spendeerde honderden miljoenen euro’s aan nieuwe spelers, maar ook na de winterse transferperiode loopt het voor geen meter. Manager Graham Potter legt de schuld vooral neer bij diens voorganger Thomas Tuchel, al spreekt hij die stelling zelf tegen.

Potter werd in september aangesteld als opvolger van Tuchel, maar het effect is uitgebleven. “We hebben geen ideale voorbereiding gehad”, sneert de Chelsea-manager in gesprek met PA Media. “Ik heb er met onze meest ervaren spelers over gesproken en zij gaven aan dat het de slechtste voorbereiding was die ze ooit hebben gehad. Ik wil daarmee niemand de schuld geven, maar dat is wel wat er is gebeurd.”

Chelsea koos afgelopen zomer voor een ‘tour’ door de Verenigde Staten. “Organisatorisch heeft de tour niet uitgepakt zoals ze hadden gewild”, aldus Potter, die verder niet in details wilde treden onder de opbouw onder leiding van zijn voorganger. “Ik was er niet bij, dus ik kan er niets over zeggen.”

Potter denkt dat de trainerswissel, het zware programma en de ‘ongekende blessuregolf’ ook een rol spelen. Daarnaast zijn de verwachtingen te hoog, denkt hij. “De club heeft veel geld geïnvesteerd. Daarmee namen ook de druk, de verwachtingen en het rumoer toe. Maar de spelers die erbij zijn gekomen, zijn geen 28-jarigen met 400 Premier League-wedstrijden achter hun naam. Het zijn jonge spelers, die tijd nodig hebben om zich aan te passen.”

Wint Chelsea bij Tottenham Hotspur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is dit een verwijt aan Tuchel?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie