Poldervaart pareert kritiek: ‘Altijd betiteld als een aanvallende trainer’

Foto: Poldervaart pareert kritiek: ‘Altijd betiteld als een aanvallende trainer’

De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart kan eindelijk weer opgelucht ademhalen na de 2-0 overwinning op Jong AZ. De oefenmeester stond flink onder druk na de slechte resultaten van de afgelopen weken, maar kon vrijdagavond eindelijk weer eens juichen. Poldervaart overleefde het crisisoverleg en lijkt zijn ploeg weer op de rails te hebben.

Na afloop van het duel was Poldervaart tegenover de camera’s van ESPN duidelijk opgelucht. “Het maakt mij niet uit of de overwinning terecht is.” Poldervaart kreeg het verwijt dat hij niet aanvallen genoeg zou spelen bij De Graafschap, maar in die suggestie wil de oefenmeester niet meegaan. “Ik ben altijd betiteld als een te aanvallende trainer. De wedstrijd tegen Almere City was er een van de zestien. Tot die onterechte penalty hebben zij helemaal niets gecreëerd. Als wij die wedstrijd hadden gewonnen, hoorde je waarschijnlijk niemand.” 

Volgens Poldervaart wordt het teveel doorgedraafd in de media. “Nu is het én én: én winnen én aanvallend spelen én met veel strijd. Volgens de cijfers leveren we die strijd. Dat zorgde nu voor een overwinning. Ik ben het er absoluut niet mee eens dat we aanvallender moeten spelen. Dat is juist de reden dat ik hier ben.”

Ook aanvoerder Siem de Jong verscheen na afloop van het duel opgelucht voor de camera’s. “We stonden bijna onderaan. De druk wordt dan natuurlijk opgevoerd. Dat voel je ook wel als spelersgroep. Ik voel verantwoordelijkheid en de anderen voelen die ook. We wilden graag wat rechtzetten. Vandaag was een eerste stap daartoe.”

TIP: Wint Ajax met 4-0 van Go Ahead Eagles? Pak 7.5x je inzet bij Unibet!


Haalt Poldervaart de kerst?

  • Ja, dat komt wel goed
  • Nee, hij vliegt er snel uit
23+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie