Peter Bosz over Ajax-kritiek: ‘Klinkt prachtig, maar..’

Foto: Peter Bosz over Ajax-kritiek: ‘Klinkt prachtig, maar..’

Peter Bosz zit momenteel clubloos thuis. Hij is ‘in gesprek met een club uit het buitenland’ en volgt ondertussen natuurlijk ook oud-werkgever Ajax nog op de voet. Voetbal International legde aan Bosz voor of hij het er mee eens is dat ‘Ajax een one trick-pony is geworden onder Alfred Schreuder’.

Die kritiek kwam van Hedwiges Maduro. De oud-middenvelder doelde daarmee op het blijven aanvallen in de slotfase, ook als er een nipte voorsprong verdedigd moet worden. “Dat heeft dit seizoen echt al punten gekost”, stelde Maduro.

Bosz oneens

“Daar kan Hedwiges niet over oordelen”, countert Bosz echter. “Ik ken Alfred Schreuder, dat is een realistische coach die de boel echt op slot gooit als het nodig is. Maar neem Edin Terzic, de trainer van Borussia Dortmund. Ik heb zo vaak gezien dat ze in de slotfase met mazzel voor komen. Direct haalt hij dan een spits eraf en gooit hij er een verdediger bij. Weet je hoe vaak ze nog een goal tegen hebben gehad? Heel vaak. Dat vind ik heerlijk. In Nederland roept ook iedereen: waarom heb je je niet aangepast om de voorsprong te verdedigen? Nou, daarom dus.”

Bosz blijft er zelf bij dat ‘blijven aanvallen de beste optie is’. “Het klinkt prachtig wat Maduro zegt, maar het is een fabel. Als je de overhand hebt en de tegenstander komt nauwelijks bij je keeper waarom zou je dat dan veranderen? Zak je in, dan geef je het initiatief weg, de tegenstander pompt de ballen erin met de kans dat die een keer goed valt.”

Wint Ajax bij NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Bosz?

  • Ja
  • Nee
454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie