Perez wijst beste Eredivisie-spits aan: “Zó gehaaid”

Foto: Perez wijst beste Eredivisie-spits aan: “Zó gehaaid”

Kenneth Perez is lyrisch over het spel van Feyenoord-spits Santiago Giménez. De aanvaller van Rotterdammers had zondagavond een groot aandeel in de 2-1 overwinning op FC Volendam. De Mexicaan scoorde op knappe wijze de gelijkmaker en stond aan de basis van de winnende treffer.

Slimme Giménez

Giménez hield zich bij de tweede treffer knap staande op de achterlijn, wurmde zich langs zijn tegenstanders en zag zijn poging vervolgens via Volendam-speler Damon Mirani tegen de touwen verdwijnen. Bij het ESPN-programma Dit was het Weekend prees Perez de actie van de spits. “Dit is een kwaliteit die je kunt hebben als spits. Niet iedereen gebruikt zijn lichaam even goed. Hij is misschien niet superlang of supergespierd, maar hij is bonkig en heeft een laag zwaartepunt.”

Volgens de voetbalanalist heeft de spits een goede voetbalintelligentie. “Hij gebruikt de verdediger als draaischijf, dan moet je ook een bepaalde voetbalslimheid hebben. Wat mij betreft is Giménez misschien wel de beste spits op de Nederlandse velden.”

Beter dan Pavlidis?

Marciano Vink stelt Perez de vraag of AZ-spits Vangelis Pavlidis niet beter is, waarop de Deen antwoord dat hij de Feyenoord-aanvaller beter vindt. “Ik vind hem zó gehaaid. Hij weet gewoon hoe hij moet bewegen. De ballen komen niet altijd, maar zijn loopacties zijn gewoon super spitsachtig.” Daarbij wijst Perez naar de eerste goal van de spits. “Hij wacht en wacht tot Geertruida die actie heeft gemaakt en pas dán komt hij. Want timing is alles. Je moet het geduld bewaren om op de juiste momenten te lopen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Wie is volgens jou de beste spits?

  • Pavlidis
  • Giménez
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie