Perez looft Ajax-duo, maar deelt ook sneer uit

Foto: Perez looft Ajax-duo, maar deelt ook sneer uit

Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk hebben een goede indruk gemaakt op Kenneth Perez. De voetbalanalist van ESPN zag dat Ajax met het tweetal in de basis veel minder kansen weggaf dan voorheen. Volgens de Deen zag het er allemaal een stuk betrouwbaarder uit.

Perez onder de indruk van Kaplan en Mannsverk, niet van Van den Boomen en Tahirovic

“Vond je ook niet dat Ajax, buiten dat ze weinig weggaven, betrouwbare types had opgesteld?”, stelde Perez al vragend over het optreden van de Amsterdammers tegen FC Utrecht. “Je had Mannsverk en Jordan Henderson nu en die kunnen wel echt in de controle spelen. Het zijn betrouwbare types, geen malle fratsen. En Kaplan vind ik echt een baken van rust. Zijn passing is ook echt heel erg goed. Hij schuift in, loopt het middenveld in als dat nodig is.”

Perez constateerde dat het er totaal anders uitzag dan met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen. “Die vinden dat ze heel goed kunnen voetballen en dat ze eigenlijk niet in de controle en betrouwbaar hoeven te zijn. Vooral Van den Boomen vindt dat hij moet strooien en het voetballend allemaal moet doen. Met Mannsverk had je die controle. Na FC Twente-uit dacht je: wat is dit allemaal? Maar hij had de meeste balveroveringen en maar zeven keer balverlies, alleen Kaplan had minder. Dat is best wel belangrijk voor een zes.”

De voetbalanalist zag daarnaast dat de middenvelder een aantal keren het initiatief naar voren nam. “Hij was heel balvast en voor mij de reden dat ze minder kansen weggaven en minder openstonden. En Henderson speelt helemaal zonder fratsen. Dat is bijna saaier dan verf te zien drogen. Dat is ook wat je gekocht hebt, je kunt niet meer verwachten dan dit.”

Moet Mannsverk zijn basisplaats houden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik zie liever Van den Boomen of Tahirovic
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie