PEC nadert promotie, NAC-Willem II definitief gestaakt

Foto: PEC nadert promotie, NAC-Willem II definitief gestaakt

PEC Zwolle heeft een grote stap gezet richting de Eredivisie. De manschappen van Dick Schreuder hebben promotie binnen handbereik na de 2-0 overwinning op Telstar.

Van den Belt maakt het verschil

Een week geleden had PEC Zwolle al kunnen promoveren, maar de koploper verloor bij FC Eindhoven en concurrent Almere City FC wist te winnen. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie speelt aanstaande zondag pas weer, waardoor de champagne ook vrijdagavond nog niet kon worden ontkurkt. Na de zege op Telstar is dat slechts uitstel van executie.

Bram van Polen kondigde deze week een rondje aan vanwege zijn contractverlenging bij PEC Zwolle. Het was echter een teamgenoot die deze avond de grootste feestvreugde tot stand bracht. Thomas van den Belt, die volgend seizoen het tenue van Feyenoord draagt, nam zowel de openingstreffer als de 2-0 voor zijn rekening.

Heracles dankt Roda

Ook nummer twee Heracles Almelo heeft drie punten bijgeschreven in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer John Lammers zag zijn elftal worstelen met Roda JC Kerkrade, maar een eigen doelpunt van Guus Joppen hield de punten ‘gewoon’ in het Erve Asito. Voor de Limburgers was het zicht op deelname aan de play-offs om promotie/degradatie voorafgaand aan deze wedstrijd al somber.

NAC – Willem II definitief gestaakt

In het Rat Verlegh Stadion is de Brabantse clash tussen NAC Breda en Willem II vrijdagavond definitief gestaakt door de arbitrage. Bij een 0-0 stand werd er vuurwerk op het veld gegooid, waardoor scheidsrechter Jeroen Manschot zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. Na een onderbreking maakte Willem II de 0-1 en dat leidde opnieuw vanaf ongeregeldheden, waardoor de wedstrijd voortijdig is beëindigd.

Overige uitslagen:

FC Den Bosch – Helmond Sport 1-2
MVV Maastricht – FC Dordrecht 2-1
TOP Oss – De Graafschap 3-3
VVV-Venlo – FC Eindhoven 2-2

Gaat Van den Belt slagen bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie