Pastoor bevestigt voorlopige afwezigheid clubpsycholoog na Ajax-uitspraken

Foto: Pastoor bevestigt voorlopige afwezigheid clubpsycholoog na Ajax-uitspraken

Almere City FC en Annemieke Zijerveld hebben gezamenlijk besloten dat ze tijdelijk niet werkzaam zal zijn bij de eredivisionist. Dat heeft hoofdtrainer Alex Pastoor vrijdagmiddag bevestigd.

Harde woorden van Zijerveld

De clubpsycholoog was onlangs te gast in het NPO Radio 1-programma De Perstribune en trok daarbij stevig van leer in de richting van Maurice Steijn en zijn technische staf. Volgens Zijerveld handelde de mensen binnen Ajax niet goed, wat ten koste ging van de mentale gezondheid van de spelers in de selectie.

“Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste”, zo liet ze in het programma weten. “Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap.”

Tijdelijke afwezigheid bij Almere City

Het leverde een rel op in de media, waarbij ook Almere City van zich liet horen. De club, die bezig is aan het eerste seizoen op het hoogste niveau van Nederland, distantieerde zich van de woorden van Zijerveld en stelde met haar in gesprek te gaan. Het heeft uiteindelijk geleid tot een tijdelijke afwezigheid.

“Alle ophef rondom Annemieke, dat heeft natuurlijk ook wat met ons allemaal gedaan”, stelt Pastoor tegenover Omroep Flevoland. “Wij zijn één en ze neemt even een stap terug. Maar we hopen wel met z’n allen, staf en spelers, dat ze wel weer terug komt. We hebben dit in goed overleg gedaan met elkaar, want nogmaals we zijn één. Ik zou er eigenlijk niks over zeggen, maar ik heb nu de dingen gezegd die ik wilde zeggen.”

Is dit een terechte beslissing?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie