Paixão genoot van Klassieker-sfeer: ‘Maar we hadden moeten winnen’

Foto: Paixão genoot van Klassieker-sfeer: ‘Maar we hadden moeten winnen’

Igor Paixão lijkt zijn basisplek bij Feyenoord te hebben veroverd. Dat de Braziliaanse vleugelspeler goed in zijn vel zit liet de buitenspeler zien tegen Ajax. Paixão schoot op schitterende wijze Feyenoord op voorsprong. De Braziliaan zegt in gesprek met De Telegraaf te hebben genoten van De Klassieker en de sfeer rondom de wedstrijd.

Volgens Paixão had er meer ingezeten voor Feyenoord dan de 1-1. “Wij waren de eerste én de tweede helft beter. We waren agressiever en hadden in de slotfase de grootste kans om de winst nog grijpen.”

Fantastische sfeer

Niet alleen de sfeer in het stadion maakte indruk op de buitenspeler, ook de laatste training voorafgaand aan De Klassieker maakte indruk. “Ik vond het geweldig. De opkomst van de supporters was gigantisch en zorgde voor een bijzondere sfeer. Een dag later in De Kuip was het helemaal een feest om te zien wat er op de tribunes gebeurde. Hoe ze ons steunden, vond ik bizar. Ik dank God dat ik de kans heb gekregen om dit mee te maken.”

De Braziliaan stelt dat hij hard aan zijn fysiek heeft moeten werken in het afgelopen half jaar. “Ik werk hier keihard en ben in een half jaar al fysiek sterker en sneller geworden. Ja, echt sneller dan voorheen.” De aanvaller kreeg ook nog de vraag voorgelegd wie hij liever in de spits wil zien, maar daar gaf Paixão een vakkundig antwoord op. “Danilo werkt zo ongelooflijk hard. Maar Santi ook, hè. Ze geven allebei alles. De trainer moet maar kiezen wie er moet staan.”

de Kuip

Eredivisie

25 januari 2023

21:00

Feyenoord
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 20:27.

Denk jij dat de goal van Paixão houdbaar was?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie