Oranje-speler gefileerd na ‘domme uitspraken’: “Moet je gewoon niet doen”

Foto: Oranje-speler gefileerd na ‘domme uitspraken’: “Moet je gewoon niet doen”

Het Nederlands Elftal won tijdens de afgelopen interlandperiode knap met 2-4 bij Duitsland en simpel met 0-4 bij Estland. Eén van de uitblinkers in beiden duels was Ryan Babel.

Na afloop van de zege in Estland deed Babel enkele pikante uitspraken. Zo stelde hij dat er nu ‘veel meer een team staat, zonder egoïsten (De Grote Vier, red.) die meer voor hun eigen goal gingen, dan voor het teambelang’. Babel haalde de verloren finale van 2010, tegen Spanje, als voorbeeld aan: “Toen werd Robben bijna onderuit gehaald. Arjen kennende zou hij normaal gewoon gaan liggen. Als-ie dat had gedaan, dan hadden we de rest van de wedstrijd tegen tien man gespeeld en win je misschien..”

Journalist Valentijn Driessen vindt de uitspraken van Babel ‘dom’. “In 2010 heeft Babel geen minuut gespeeld, daar ligt misschien ook een bepaalde frustratie. Robben had misschien kunnen liggen, maar alle keren dat Robben op de been is gebleven, heeft hij heel vaak het verschil gemaakt. Dat geldt ook voor Sneijder, Van der Vaart en Van Persie. Daar gaat hij gemakshalve aan voorbij”, reageert Driessen in de podcast van De Telegraaf.

“Dit team kan wel een heel goed team zijn, maar heeft op dit moment één topaanvaller: Memphis Depay. Dat zijn er twee te weinig. Dan denk ik: gaan jullie het eerst bewijzen. Na de finale van de Nations League nu de finale van het WK of EK halen of winnen. Ik vind dit een verdraaiing van hoe het werkelijk is gegaan. Dom. Dit zijn domme uitspraken van Babel. Dit moet je gewoon niet doen”, besluit de chef voetbal van de krant.

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
955+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie