Oranje dartelt niet, maar wint wel gemakkelijk

Foto: Oranje dartelt niet, maar wint wel gemakkelijk

Het Nederlands elftal heeft zijn derde en laatste WK-groepswedstrijd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Cody Gakpo en Frenkie de Jong. Oranje dartelde zeker niet in het Al Bayt Stadium, maar won wel redelijk gemakkelijk.

Tegen Qatar koos bondscoach Louis van Gaal voor Marten de Roon en Memphis Depay, waardoor Teun Koopmeiners en Steven Bergwijn op de bank dienden plaats te nemen. Toch was het weer niet geweldig wat Oranje liet zien: het was alwéér onzorgvuldig en eigenlijk een beetje ‘hotseknotsvoetbal’. De tegenstander was echter niet bij machte om het team van Van Gaal pijn te doen, al kwamen de Qatari wel een paar keer dicht bij het doel van Andries Noppert.

Misschien kwam de 1-0 van Gakpo (weer hij) zelfs wel een beetje uit de lucht vallen, al kwam het doelpunt wel tot stand via een goede combinatie waar onder meer Davy Klaassen bij betrokken was. Gakpo maakte zijn derde doelpunt van het WK, eentje met zijn hoofd, eentje met links én eentje met rechts.

Snelle goal

Oranje kon niet tevreden zijn met de rust, maar liet de ‘theepauze’ wel op een goede manier achter zich: de tweede helft was nog maar net begonnen toen er weer gescoord werd. Memphis was er al dichtbij, maar Meshaal Barsham bracht nog redding. De Jong was er echter als de kippen bij; hij was de toegesnelde Qatari te snel af en tikte de 2-0 binnen.

Halverwege het tweede bedrijf leek het 3-0 te worden, invaller Steven Berghuis scoorde op aangeven van mede-invaller Vincent Janssen, maar na ingrijpen van de videoscheidsrechter ging er een streep door deze goal. Gakpo had namelijk hands gemaakt in aanloop naar de treffer.

In slaap gesust

Daarna viel de wedstrijd een beetje stil: Nederland vond het allemaal wel best en Qatar was vooral onmachtig. Toch probeerde het WK-gastland nog wel om een doelpuntje te maken, maar Noppert lette goed op en hield zijn doel schoon. In de blessuretijd schoot Berghuis nog tegen de lat.

Scoreverloop: 1-0 (26′) C. Gakpo, 2-0 (49′) F. de Jong

Wint Nederland het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Oranje nu meer indruk gemaakt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie