‘Oranje-basisplek door Klassieker’

Foto: ‘Oranje-basisplek door Klassieker’

Feyenoord zegevierde gisterenmiddag in De Klassieker tegen Ajax en één van de spelers van de Rotterdammers die een beste beurt maakte, was Mats Wieffer. Pierre van Hooijdonk vindt dat bondscoach Ronald Koeman de middenvelder een basisplek moet geven bij het Nederlands elftal.

‘Mats Wieffer moet in basisopstelling Oranje’

Zelf reageerde Wieffer na de 2-3 zege in de Johan Cruijff ArenA: “Het is achttien jaar geleden, dus dit is historisch. Dit geeft ons een boost voor de rest van het seizoen. Persoonlijk voelt het geweldig, daar heb ik weinig andere woorden voor. Er komen nog acht wedstrijden, maar dit is wel een goede stap richting het kampioenschap. Als we hard blijven werken, zoals we nu hebben gedaan, dan kunnen we kampioen worden.”

Van Hooijdonk roept in Studio Voetbal: “Met vlag en wimpel geslaagd. Hij was superbelangrijk voor dit Feyenoord. Ik zou hem ook opstellen in het Nederlands elftal. Naast Frenkie de Jong. Wie anders? Deze jongen heeft het laten zien tegen een Europese tegenstander en tegen de nummer twee van Nederland. Waarom zou hij niet naast Frenkie kunnen spelen? Het is iets anders of Koeman het gaat doen, want het kan ook zijn dat hij liever jongens opstelt die elkaar wat langer kennen.”

Zijn tafelgenoot Rafael van der Vaart is nét wat minder enthousiast… “Ik vind het een goede speler, maar er waren ook paar momenten dat hij net even die handelingssnelheid tekortkomt voor absolute topniveau. Voor Wieffer is een club een beetje minder dan Real, Barcelona, Manchester United ook oké, hè. Ik heb vandaag momenten gezien, het duurde net even te lang. Hij komt net even wat tekort, vind ik. Op dit moment.”

Wieffer én Geertruida in Oranje-basis?

En oefenmeester Arne Slot? Die zou Wieffer én Lutsharel Geertruida opstellen! “Ze hebben zich tegen Ajax op een volwassen manier gepresenteerd. Ik laat het uiteraard volledig over aan de bondscoach, maar het is normaal dat je als hun clubcoach hoopt en vindt dat jouw spelers de besten zijn. Een debuut zou prachtig zijn. Beiden vinden het fantastisch om erbij te zitten en zich de komende week te kunnen laten zien.

Wieffer in de basis?

  • Ja
  • Nee
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie