Opvallend: AZ-talenten niet direct welkom in kleedkamer A-selectie

Foto: Opvallend: AZ-talenten niet direct welkom in kleedkamer A-selectie

AZ-trainer Pascal Jansen hanteert een speciaal beleid rond de talenten binnen de club. Spelers die pas zijn aangesloten bij de eerste selectie, worden bestempeld als ‘stagiaires’. Zij blijven de kleedkamer van de beloftenploeg gebruiken.

Talenten die de stap van Jong AZ naar de hoofdmacht hebben gemaakt, worden in eerste instantie nog gezien als ‘stagiaires’. Denk daarbij aan spelers als Maxim Dekker en Myron van Brederode. Zij blijven zich omkleden en douchen in de kleedkamer van de beloftenploeg. “Dit doen we heel bewust”, laat Jansen weten tegenover Voetbal International. “Zo komt een speler in een situatie waarin hij zich realiseert: Ik zit hier en wil daarnaartoe. Ze moeten zich elke dag realiseren wat ze daarvoor moeten doen.”

Jansen neemt PSV-beleid mee

Dit beleid is pas vrij recent doorgevoerd. “Er is een fase geweest waarin jonge spelers net wat minder lang hoefden te laten zien wat ze konden om bij het eerste te mogen trainen. Daar hebben we binnen de club veel over gespard en gesproken. Of dit elders ook gebeurt? In mijn tijd bij PSV ging het ook zo. Daar liepen spelers als Pablo Rosario, Sam Lammers en Armando Obispo ook heen en weer van de jeugdkant naar het deel van het eerste elftal.”

De jeugdopleiding van AZ heeft de voorbije jaren veel lof geoogst. Vanuit de beloftes stromen er veel talenten door naar de A-selectie. Het eerste van AZ bezet momenteel de vierde plaats in de Eredivisie, op korte afstand van de traditionele top-3.

Zie je AZ in de top-3 eindigen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou jij dit ook zo aanpakken?

  • Ja, slim
  • Nee hoor
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie