Opstellingen Brighton en Ajax: voor deze elf kiest Maduro

Foto: Opstellingen Brighton en Ajax: voor deze elf kiest Maduro

Hedwiges Maduro heeft er donderdagavond voor gekozen om in het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion nauwelijks wijzigingen door te voeren. Slechts op enkele posities heeft er een wisseling plaatsgevonden.

Eerste opstelling van Maduro bij Ajax

Zondagmiddag zat Maduro tegen FC Utrecht nog als assistent op de bank. Maurice Steijn besloot maandagmiddag echter in samenspraak met Ajax om na tegenvallende resultaten op te stappen. De Amsterdammers zijn achter de schermen druk bezig met John van ‘t Schip en tot die tijd neemt Maduro de honneurs waar.

De oefenmeester moet donderdagavond noodgedwongen met Diant Ramaj onder de lat beginnen. Jay Gorter raakte tegen FC Utrecht namelijk geblesseerd, waardoor de aankoop van Sven Mislintat de komende weken het doel van Ajax zal verdedigen. Voor zich heeft hij Anton Gaaei, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa staan.

Terugkeer van Berghuis in basisteam

Op het middenveld heeft Maduro er wél voor gekozen om een ander accent te leggen. Steijn koos er tegen FC Utrecht nog voor om Steven Berghuis op de reservebank te houden en Kristian Hlynsson, die twee keer scoorde, een basisplaats te geven, maar onder Maduro krijgt de Oranje-international zijn plek weer terug.

Berghuis zal in de middelste linie samenspelen met Kenneth Taylor en Benjamin Tahirovic. Voorin verandert de trainer niets. Het betekent dat aanvoerder Steven Bergwijn en Carlos Forbs aan de zijkanten staan opgesteld, terwijl Brian Brobbey de centrumspits is. De wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Ajax begint om 21:00 uur.

Is dit een begrijpelijke opstelling?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie