Oosting zag Twente-plan voor “mannelijke wedstrijd” uitkomen

Foto: Oosting zag Twente-plan voor “mannelijke wedstrijd” uitkomen

FC Twente-trainer Joseph Oosting wilde er tegen Feyenoord naar eigen zeggen een mannelijke wedstrijd van maken en dat slaagde. Het plannetje met verder hoge druk, een vroeg doelpunt en een speciaal mannetje op Ramiz Zerrouki pakte uitstekend uit. “Heel prettig om te winnen van deze geweldige ploeg.”

Reactie FC Twente-trainer Joseph Oosting na zege op Feyenoord (2-1)

Oosting ging bij ESPN uitgebreid in op zijn speciale plan voor het bestrijden van Feyenoord. “We moesten vooral van eigen kracht uitgaan, ook tegen Feyenoord. Dat het dan zo uitpakt, met hoge druk en een doelpunt, is heel prettig. We maakten er een mannelijke wedstrijd van. Gedurende de eerste helft hadden we veel de bal, maar bleven we een beetje in de opbouw zitten. We kwamen er wel een paar keer aardig uit.”

Bij FC Twente weten ze natuurlijk dat oud-speler Zerrouki heel goed kan voetballen en daar speelde Oosting dan ook op in. Hij offerde Sem Steijn op aan de Feyenoord-middenvelder. “Ik vind Ramiz echt een goede speler, maar als je hem vrijlaat en je zakt in, dan speel je Feyenoord in de kaart. Dan kunnen ze de ruimtes bezetten en hebben ze hun beste speler aan de bal. Ramiz kan mensen aan het werk zetten. Daarom speelde Sem een wedstrijd in een wedstrijd.”

Oosting zag in de tweede helft dat Twente toch nog bijna de voorsprong uit handen gaf. “We speelden heel goed, maar in de tweede helft lieten we het gebeuren. Dat moet eruit als we een rol van betekenis willen spelen en onze ambitieus willen waarmaken. Maar goed, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

Was het plan van Oosting dé reden dat FC Twente won van Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie