Ook tweede oefenduel met Shakhtar prooi voor Ajax

Foto: Ook tweede oefenduel met Shakhtar prooi voor Ajax

Ajax won gisteren met 3-1 van Shakhtar Donetsk in een benefietduel en vandaag kwam daar een 3-0 zege op de Oekraïners bij. Op De Toekomst kregen de spelers die op dinsdagavond als wissel begonnen een kans, die zij dus grepen.

Op woensdagmiddag begonnen Francisco Conceição (zijn officieuze basisdebuut) en Brian Brobbey in de opstelling bij Ajax, waar zij een dag eerder beiden een kwartiertje in mochten vallen. Ook onder meer Jay Gorter, Perr Schuurs, Mohammed Kudus, Kian Fitz-Jim, Youri Baas en Kenneth Taylor deden mee.

De laatstgenoemde Ajacied stond aan de basis van de snelle 1-0. Hij nam een hoekschop en die werd ergens van richting veranderd (vermoedelijk door Tristan Gooijer), waardoor de Shakhtar-keeper kansloos was. Daarna ging Ajax op zoek naar de 2-0, maar ondanks het veldoverwicht van de Amsterdammers moesten we daar vrij lang op wachten.

Pas in de slotfase was het zover: invaller Naci Ünüvar zette het tweede doelpunt van de middag op het scorebord door in de verre hoek raak te schieten. Het talent tekende daarna ook nog eens voor de 3-0, die van grote schoonheid was. Althans: de aanname van de technicus dus, hieronder te zien.

Scoreverloop: 1-0 (6′) T. Gooijer, 2-0 (83′) N. Ünüvar, 3-0 (86′) N. Ünüvar

TIP: Verdien 3.50 keer je inleg als Steven Bergwijn Ajax-topscorer wordt!

86. Wowww NACI! ?#PreSeason pic.twitter.com/Ksc8sCFLpY

— AFC Ajax (@AFCAjax) July 27, 2022

Goede overwinning?

  • Vind ik wel
  • Niet echt
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie