‘Onbegrijpelijke blunder KNVB richting De Klassieker’

Foto: ‘Onbegrijpelijke blunder KNVB richting De Klassieker’

Aanstaande zondag krijgt Feyenoord bezoek van rivaal Ajax, in De Klassieker. Altijd een beladen en heet potje, zo zal ook de aangestelde scheidsrechter Serdar Gözübüyük maar al te goed weten.

Vorig seizoen floot hij nog Feyenoord – PSV in De Kuip. In de blessuretijd gaf hij toen een controversiële penalty aan de thuisploeg wegens vermeend hands van Mauro Junior, op een schot van Jens Toornstra. “Dat de KNVB na Feyenoord-PSV met een statement moest komen, geeft aan dat de aanstelling toen niet goed heeft uitgepakt”, vertelt voormalig toparbiter Mario van der Ende.

‘Aanstelling Gözübüyük onbegrijpelijk’

“Laten we hopen voor de KNVB, de clubs, de Eredivisie en vooral Serdar zelf dat zo’n statement na De Klassieker niet nodig is. Misschien zit dat moment nog in zijn achterhoofd, maar het is aan hem om aan te tonen dat hij daar geen last meer van heeft.”

Dat Gözübuyük met dit alles in het achterhoofd überhaupt is aangesteld voor De Klassieker, begrijpt Van der Ende niet. “Het is de meest beladen en daarmee de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Wat is er dan logischer om de nummer één scheidsrechter van dit moment, Danny Makkelie, daarvoor aan te wijzen?”

“Op de een of andere manier gebeurt dat toch vaak niet. Nu fluit de nummer één Excelsior-FC Volendam. Dat vind ik toch apart. Het is bij de KNVB nog vaak Simon & Garfunkel. Ze willen iedereen tevreden houden en daarom fluit niet de beste scheidsrechter de moeilijkste wedstrijd.”

‘Extra adrenaline door De Kuip’

Zelf maakte hij als leidsman het nodige mee tijdens edities van Feyenoord – Ajax. “Ik heb een wedstrijd om de Super Cup gefloten en daarin viel de beslissing door een golden goal. Het is gewoon heel bijzonder om daar te fluiten. Als je door dat luik omhoog komt, hoor je een kakofonie van geluid, en op die trap voel je het stadion al trillen. Dat zorgt wel voor een extra adrenalinestoot”, besluit Van der Ende in De Telegraaf.

Feyenoord kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Van der Ende?

  • Ja
  • Nee
8943+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie