Officieel: Feyenoord en PEC Zwolle bevestigen Van den Belt-transfer

Foto: Officieel: Feyenoord en PEC Zwolle bevestigen Van den Belt-transfer

Feyenoord en PEC Zwolle hebben woensdagmiddag officieel bekend gemaakt dat Thomas van den Belt komende zomer de koploper van de Keuken Kampioen Divisie gaat inruilen voor de koploper van de Eredivisie. De 21-jarige middenvelder tekent bij Feyenoord een contract tot medio 2027.

Droomtransfer Van den Belt

Eerder meldde het Algemeen Dagblad al dat Feyenoord met PEC Zwolle een akkoord heeft bereikt voor een zomertransfer van zo’n 850.000 euro. De 21-jarige middenvelder gaat een meerjarig contract ondertekenen bij Feyenoord, dat in januari ook al probeerde hem los te weken bij de Keuken Kampioen Divisie-hoogvlieger.

Van den Belt spreekt van een absolute droomtransfer. “Ik ben heel blij dat PEC Zwolle en Feyenoord tot overeenstemming zijn gekomen. Feyenoord is voor mij echt een fantastische club. Als jongen van de club heb ik de hele PEC Zwolle Voetbalacademie doorlopen en was mijn debuut het moment dat het allemaal echt begon. Daarna heb ik ook nog veel mooie momenten meegemaakt. Na de degradatie, die veel pijn en verdriet heeft gedaan, ben ik dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk begonnen bij PEC Zwolle met maar één doel: promotie en een kampioenschap. Daar zal ik alles voor blijven geven.”

Reactie Boudestyn

Ook Marcel Boudestyn, technisch directeur van Zwolle, is blij dat de transfer beklonken is. “De ontwikkeling van Thomas is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Onder Dick heeft hij veel progressie geboekt en dat resulteert komende zomer in een prachtige transfer. Ook voor ons als club is dit weer het bewijs dat zelfopgeleide spelers bij PEC Zwolle ook echt de kans krijgen om zichzelf door te ontwikkelen om zelfs vanuit de KKD een droomtransfer te maken. Afgelopen zomer tekende Thomas nog bij nadat alles op alles was gezet om het aflopende contract te verlengen, terwijl er ook toen al veel interesse voor hem was. Daarmee konden we voorkomen dat Thomas na dit seizoen transfervrij zou vertrekken. In januari hebben we besloten om Thomas niet te laten gaan, omdat we hem in de strijd om promotie simpelweg niet konden en wilden missen. Er zijn toen echter wel afspraken met elkaar gemaakt, die wij als club ook willen nakomen. Nu Thomas in de zomer alsnog vertrekt houden we door de eerdere contractverlenging ook nog een mooie transfersom aan hem over, kunnen we met hem de strijd om promotie naar de Eredivisie voortzetten én krijgt Thomas als speler uit onze eigen voetbalacademie, zijn meer dan verdiende beloning met zijn droomtransfer naar Feyenoord.”

Is Van den Belt een goede aanwinst voor Feyenoord?

  • Ja
  • Ja, maar alleen voor de breedte
  • Nee, is geen aanwinst
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:15
18+
‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’
18:50
63+
Ajax troeft Duitse clubs af en haalt talentvolle keeper naar Amsterdam
18:30
15+
Op deze opmerkelijke plek vierde Löw de wereldtitel
18:10
86+
Benefietwedstrijd in teken van Vitesse-crowdfunding
17:50
10+
Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde
17:30
91+
‘Antwerp zet NEC een hak’
17:10
75+
Ook kritiek op Ten Hag vanuit Nederlandse hoek: “Het klopt van geen kant”
17:00
101+
Ajax maakt zich BELACHELIJK met terugkeer Kroes | Stalen Snor #56
16:50
34+
Opsteker voor Excelsior tijdens spannend seizoensslot
16:30
46+
Nottingham Forest moet voor degradatie vrezen door puntenaftrek
16:10
124+
‘Scouts en PSV en Ajax reizen af naar topwedstrijd in België’
15:50
196+
Grote amateurclub ziet het niet zitten om plek Vitesse over te nemen
15:30
138+
Groningen-supporter bedreigd en geïntimideerd na aanbieden tickets Roda-duel
15:10
267+
‘United hakt knoop door over positie Ten Hag’
14:45
41+
Optimisme bij Real Madrid: “Staan aan de goede kant”
14:30
377+
Megadomper voor Valentijn Driessen
14:15
148+
Chery verlaat Israël, toekomst ongewis
13:55
283+
‘Eredivisie-transfer voor ‘verloren’ Ajax-talent’
13:40
154+
Lof voor vertrokken PSV-tweetal: “Hebben de basis gelegd”
13:24
306+
FC Utrecht heeft groot Toornstra-nieuws
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie