‘Nieuwe Vinícius Júnior bij Ajax’

Foto: ‘Nieuwe Vinícius Júnior bij Ajax’

Ajax bevindt zich nog altijd in een diep wak, maar er zijn wat kleine lichtpuntjes. Er is ook één groot lichtpuntje, want Mika Godts doet het alleszins naar behoren bij de Amsterdammers. Hebben we hier van doen met de nieuwe Vinícius Júnior?

‘Ajax-redder’ Mika Godts maakt grote indruk

Na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3 overwinning) vertelde Chuba Akpom over zijn Belgische teammaat: “Mika is waarschijnlijk een van de meest getalenteerde spelers bij Ajax. Hij is nog zo jong en is technisch enorm begaafd. Na de training staan we vaak samen nog op het veld. Het is een geweldige jongen. Elke dag oefenen we na de training samen op onze afronding. We kijken naar kleine dingen die we kunnen verbeteren.”

“Voordat hij geblesseerd raakte, had hij vijf keer gescoord voor Jong Ajax”, vervolgde de Engelsman. “Elke keer als hij scoorde, stuurde ik een berichtje naar hem: dat hebben we getraind! Het is leuk om te zien dat hij doorbreekt bij het eerste elftal en ik heb vandaag mijn doelpunt te danken aan zijn assist.”

‘Klaar voor Ajax 1’

Ook Hans Kraaij junior is een groot fan van Godts. Op zondagochtend vroeg hij bij ESPN aan Urby Emanuelson: “Alles is mooi aan hem, Urby, of niet?” De oud-voetballer reageerde: “Ik denk dat Mika wel klaar is om in Ajax 1 te gaan schitteren. Het is een jongen die graag wil en zich graag wil laten zien. Hij proeft natuurlijk zelf ook wel dat hij heel dicht tegen Ajax 1 aan zit. Die drive is er gewoon bij hem. In één-tegen-één is hij fenomenaal. Dat is iets wat je moet blijven stimuleren.”

De voormalige back kan het weten, want hij is momenteel assistent-trainer bij Jong Ajax: “In de training dol je soms een beetje met hem. Dan uit je lichte kritiek, en zegt hij: maar ik heb er al vijf gemaakt. Dan zeg ik: ja, maar jij kunt er tien maken. Dat is een beetje het spelletje dat wij met hem spelen.”

Nieuwe Vini?

Emanuelson waarschuwde echter voor een hype: “Je wilt hem natuurlijk niet meteen al op een voetstuk plaatsen, maar het is in potentie iemand die heel ver kan komen, laat ik het daarop houden.” Kraaij: “Ik ga niet zeggen dat het de nieuwe Vinícius Júnior is en het kan zomaar zijn dat hij tegen PEC helemaal niet goed speelt, maar dan is het nog wel een mooie voetballer.” In Zwolle gaf Godts uiteindelijk één assist.

Overdreven?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1061+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie