Nieuwe rvc-voorzitter Ajax laat zich uit over positie Van der Sar

Foto: Nieuwe rvc-voorzitter Ajax laat zich uit over positie Van der Sar

De laatste maanden is er veel kritiek geweest op het functioneren van Edwin van der Sar als directeur bij Ajax, maar de nieuwe raad van commissarissen-voorzitter Pier Eringa is erg overtuigd van de kwaliteiten van de beleidsbepaler.

Van der Sar ‘stevig in het zadel’ bij Ajax

“Van der Sar zit volgens mij hartstikke stevig in zijn zadel”, reageert Eringa bij Radio 1 op de vraag of Van der Sar zich zorgen moet maken over zijn positie. Eringa benadrukt dat de job van de oud-doelman geen makkie is. “Een bestuurder moet weten dat je altijd mensen hebt die vinden dat je het goed doet, maar er is ook altijd een groep die vindt dat je het niet goed doet. Als je een goede beslissing maakt, ben je een held. Als je een slechte beslissing maakt, ben je snel een prutser.”

Volgens Eringa mogen we de kracht van de rvc niet onderschatten. “Je moet een stukje rust en stabiliteit brengen. We moeten niet te ‘zijwindgevoelig’ worden dat we bij elk incident of iedere nederlaag plotseling de weg kwijtraken. We moeten ook de koers behouden in moeilijke tijden.”

Wie volgt Danny Blind op bij Ajax?

Momenteel zoekt Eringa met zijn compagnons nog naar een nieuwe voetbalcommissaris, na het vertrek van Danny Blind. “Er wordt hard aan gewerkt. Het is een kwestie van weken en niet van maanden dat we een goede voetbalcommissaris vinden voor de RvC van Ajax.” Er is al iemand in beeld. “Wie dat is? Dat is een goede vraag. U kunt heel goed begrijpen dat ik daar niets over zeg.”

Van der Sar is een goede voor Ajax

  • Eens
  • Oneens
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie