Neymar krijgt goed nieuws vanuit de Spaanse rechtbank

Foto: Neymar krijgt goed nieuws vanuit de Spaanse rechtbank

Neymar is vrijgesproken van corruptie en fraude rond zijn transfer van Santos naar FC Barcelona in 2013. Een Spaanse rechtbank wuifde de eis van een celstraf van twee jaar een een boete van tien miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller weg.

In oktober trok de Spaanse aanklager al alle beschuldigingen aan het adres van Neymar in, nu is de rechtszaak definitief ten einde. “De rechters hebben besloten de negen aangeklaagden in het proces vrij te spreken, waaronder voormalige clubvoorzitters van Barcelona, Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell, Santos en de vader van Neymar”, klinkt het in een verklaring van de rechtbank. “Er zijn geen aanwijzingen dat Neymar steekpenningen heeft gekregen en/of heeft geëist om voor Barcelona te tekenen. Het is tevens niet bewezen dat er sprake was van een onrechtmatig contract.”

Een Braziliaanse investeringsmaatschappij, DIS genaamd, spande de zaak aan. Zij meenden recht te hebben op veertig procent van de transferrechten van de aanvaller. DIS stelde dat Barça en het management van Neymar fraude hadden gepleegd rond de transfersom van 57 miljoen negen jaar geelden. Zeventien miljoen euro ging naar Santos en veertig miljoen naar Neymar en zijn familie. DIS ontving veertig procent van de zeventien miljoen, maar beweerde recht te hebben op dat percentage van de veertig miljoen. Daarnaast zouden er tientallen miljoen via een omweg zijn overgemaakt naar een maatschappij van Neymars vader.

Neymar niet betrokken

De huidige superster van Paris Saint-Germain liet in oktober al weten niet betrokken te zijn geweest bij de contractbesprekingen van de betreffende transfer. “Mijn vader regelde dat soort dingen altijd en doet dat nu nog steeds eigenlijk. Ik onderteken alles waarvan hij zegt dat ik dat moet doen.” Zo loopt de zaak nu met een sisser af.

Geloof je dat Neymar nooit betrokken is bij contractbesprekingen?

  • Ja, hij vertrouwt zijn vader gewoon
  • Geloof ik niks van!
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie