Nederlandse arbitrage bij Sevilla-Juventus bekritiseerd

Foto: Nederlandse arbitrage bij Sevilla-Juventus bekritiseerd

Sevilla heeft alweer de Europa League-finale bereikt. De club was in extase, mede ook omdat het seizoen niet geheel vlekkeloos verloopt voor de Andalusiërs. Zo stonden ze lang in de onderste regionen van LaLiga, maar de finaleplek geeft het seizoen toch kleur. Ondanks de winst, is er veel kritiek op de Nederlandse arbitrage vanuit Spaanse kant.

‘Team Makkelie in de fout’

Danny Makkelie en zijn team hadden de leiding over de wedstrijd in het Ramon Sanchez-Pizjuan. In Spanje zijn ze VAR Pol van Boekel nog niet vergeten, zo geeft de Spaanse krant EL Mundo Deportivo aan. “Eerder dit jaar was hij VAR voor scheidsrechter Dennis Higler tijdens Internazionale-Barcelona en zag hij een duidelijke handsbal van Dumfries over het hoofd, waardoor Barcelona geen strafschop kreeg.”

De krant wijst naar een penaltymoment waar VAR Van Boekel en Makkelie er ‘niet goed uitzagen’. “Makkelie zag er geen penalty in, maar het opvallendste is dat hij niet werd gecorrigeerd door de VAR. Voor iemand als Van Boekel is dat vooral opvallend, omdat hij wordt beschouwd als een van de beste videoscheidsrechters van de wereld. Hij was ook actief op het WK in Qatar.”

Ook Monchi, technisch directeur van Sevilla, vond het een strafschop. “Hier hoef ik niet eens over na te denken. Je ziet de beelden en de tackle is in het strafschopgebied. Tenzij de regels zijn veranderd, wat volgens mij niet zo is, is dit een strafschop. Voor de scheidsrechter was dit moeilijk, de VAR had hem moeten corrigeren. Maar goed, dat is niet gebeurd en dat moeten we accepteren.”

Heeft deze krant een punt?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie