NEC vreest voor veiligheid spelers: “KNVB?”

Foto: NEC vreest voor veiligheid spelers: “KNVB?”

NEC mag op zondag 7 april geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen Vitesse. De autoriteiten kunnen de veiligheid niet garanderen, waardoor NEC vreest voor de eigen spelers en stafleden.

Veiligheid NEC-spelers tegen Vitesse in het geding

NEC-directeur Wilco van Schaik reageert teleurgesteld in De Gelderlander: “We respecteren dat Vitesse de veiligheidsrisico’s voor onze supporters afweegt, maar vinden het krom dat wij als bezoekende club nu de dupe zijn van de verwachte wanordelijkheden van de Vitesse-supporters. Daarmee is een ondergrens bereikt.”

De supportersvereniging vindt dat NEC helemaal niet moet aantreden. De club gaat daar vooralsnog niet in mee, maar stelt Van Schaik: “Vitesse heeft aangegeven niet volledig voor de veiligheid van onze supporters in te kunnen staan. Zo waren er voortekenen dat thuissupporters op meerdere tribunevakken acties jegens het bezoekersvak wilden organiseren en daarbij het veld zouden willen betreden.”

“Wie geeft ons nu dan de zekerheid dat onze spelers, staf, directie en medewerkers straks wél veilig zijn bij aankomst, vertrek en tijdens de wedstrijd? We zijn ook benieuwd wat de KNVB daarvan vindt? Het moet honderd procent veilig zijn, anders hoeven we niet eens aan de wedstrijd te beginnen. We praten, inclusief heen- en terugreis, over veilig en gastvrij professioneel betaald voetbal. Ook voor spelers en staf”, aldus de NEC-directeur.

Moet de KNVB ingrijpen?

  • Ja
  • Nee
1303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie