NEC verlengt met recordhouder Schöne

Foto: NEC verlengt met recordhouder Schöne

Lasse Schöne plakt er nog een jaar aan vast bij NEC. De Nijmegenaren melden op hun clubsite dat de 36-jarige routinier heeft bijgetekend tot medio 2024.

De Deense speelmaker speelde dit seizoen alles bij NEC en voelt zich nog fit genoeg om door te gaan. “Ik heb in een eerder stadium aangegeven dat mijn keuze onder andere betrekking heeft op mijn fysieke gesteldheid en speelplezier. Ik voel me nog altijd erg fit en dat heeft er mede voor gezorgd dat ik heb besloten om er nog een seizoen aan vast te plakken”, vertelde de ervaren middenvelder in een reactie op de clubsite.

Op en top professional Schöne

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is in zijn nopjes met de contractverlenging van Schöne. “Lasse is een op en top professional. Dat zie je in zijn hele doen en laten. Een voorbeeld hiervan is dat hij dit seizoen, op de respectabele leeftijd van 36 jaar, nog geen minuut mistte tijdens trainingen en in de Eredivisie. Als aanvoerder en ervaringskundige neemt hij zijn medespelers bij de hand en hij doet dat met een grote passie voor de sport. We zijn ontzettend blij dat hij ook volgend seizoen onderdeel is van onze selectie.”

Schöne speelde tussen 2008 en 2012 ook al voor NEC, waarna hij onder meer voor Ajax en SC Heerenveen speelde. In de zomer van 2021 keerde de Deen weer terug in Nijmegen. De middenvelder is met 401 duels in de Eredivisie recordhouder als buitenlander met de meeste wedstrijden op het hoogste Nederlandse voetbalniveau.

Is het logisch dat Schöne verlengt bij NEC?

  • Ja, hij kan nog prima een jaar mee
  • Nee, hij kan er beter mee stoppen
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie