Mourinho wijst niet naar ongelukkige Huijsen: “Penalty uit moderne voetbal”

Foto: Mourinho wijst niet naar ongelukkige Huijsen: “Penalty uit moderne voetbal”

José Mourinho neemt Dean Huijsen niets kwalijk bij het veroorzaken van de strafschop, die ervoor zorgde dat Lazio woensdagavond AS Roma uitschakelde in de beker. De Portugese oefenmeester noemde het een strafschop uit het ‘moderne voetbal’.

Jonge Nederlander schlemiel tijdens Romeinse derby

Huijsen tikte Lazio-spits Valentín Castellanos licht aan, waarna de Argentijnse spits gewillig naar de grond ging. Na ingrijpen van de VAR legt de scheidsrechter de bal alsnog op de stip. “We verloren door wat ik een penalty uit het moderne voetbal noem”, baalde Mourinho bij Mediaset over het moment. “Eentje die de arbiter niet geeft als hij drie meter verder staat en de VAR niets doorgeeft. Dit is hoe de scheidsrechters tegenwoordig optreden. Twintig, dertig jaar geleden zouden spelers in zo’n situatie ook nooit naar de grond zijn gegaan.”

“Een strafschop zou moeten worden gezien als de maximumstraf”, vervolgde The Special One. “De arbiter stond erbij en gaf geen penalty. Maar als iemand voor een scherm hem roept wegens minimaal contact, is er weinig dat hij kan doen. Ik zeg niet dat dit geen penalty was, maar ik schets alleen de situatie.”

Dybala

Het uitvallen van sterkhouder Paulo Dybala in de eerste helft kwam Roma ook niet al te best uit. “Zonder Paulo is er geen connectie tussen de defensie en de aanval, dan daalt de kwaliteit. Het ging om een spierblessure, waar hij vaker last van heeft”, besloot Mourinho.

Penalty uit het moderne voetbal?

  • Vind ik ook
  • Oneens
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie