“Misschien heeft Ajax hem wel gepolst”

Foto: “Misschien heeft Ajax hem wel gepolst”

Frank de Boer is niet benaderd om terug te keren bij Ajax, of toch wel? De Amsterdammers zijn op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar Ronald de Boer is opvallend vaag over deze kwestie…

Ronald de Boer mysterieus over broer Frank

Ronald de Boer is duidelijk op de vraag of er contact is geweest tussen club en zijn tweelingbroer. “Nee”, stelt hij in Ziggo Sport Voetbal Café. De voetbalanalist maakt echter meteen een mysterieuze ommezwaai: “Je moet niet alles geloven. Verder ga ik er niet op in. Misschien hebben ze hem wel gepolst, dat weet ik niet. In ieder geval gaat hij aan de slag in Abu Dhabi.”

In eerder stadium heeft De Boer wel een rol als voetbalcommissaris van Ajax afgewezen. “Daar heeft hij ‘nee’ tegen gezegd, omdat zijn schoonzoon Joey Kooij geen wedstrijden van Ajax meer mocht fluiten als hij daar plaats in zou nemen. Het was gewoon een erebaan en hij vond het in principe ook leuk, maar toen kreeg hij te horen dat zijn schoonzoon dan niet mocht fluiten. Dan zeg je eigenlijk tegen die jongen: ga jij maar op de bank zitten. Dat wilde Frank niet.”

De Boer gaat nu aan de slag als trainer van Al-Jazira. Toch weer een baan als oefenmeester dus, nadat alle klussen na Ajax op niets zijn uitgelopen. Zijn tweelingbroer legt uit waar het fout ging bij Internazionale en Crystal Palace: “Ze wilden aanvallend voetbal gaan spelen en drukzetten. Dan zeggen ze tijdens de contractbespreking: dat willen wij, jij krijgt de tijd. Dan verlies je drie, vier wedstrijden, raken ze in paniek en dan moeten ze heel snel punten halen.”

Wint Oranje van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Ajax De Boer benaderd?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
409+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie