Mexicaans Feyenoord-doelwit blijft hopen: “Ik wil naar Europa”

Foto: Mexicaans Feyenoord-doelwit blijft hopen: “Ik wil naar Europa”

De mislukte transfer naar Feyenoord blijft Luis Chávez achtervolgen. De Mexicaanse middenvelder stond open voor de stap naar Rotterdam, maar de transfer kwam niet op tijd rond. Chávez hoopt in de zomer alsnog de oversteek naar Europa te maken.

Wanneer Chávez aanschuift voor de persconferentie richting Mexico – Jamaica weet de middenvelder van Pachuca al dat hij vragen gaat krijgen over de afgeketste transfer naar Feyenoord. De eerste vragen gaan over het werken met de nieuwe bondscoach, Diego Cocca, en de 0-2 overwinning op Suriname, maar daarna wordt het thema aangesneden.

Een Mexicaanse journalist wil weten of hij nog teleurgesteld is dat Pachuca en Feyenoord geen akkoord konden bereiken in de winterse transferperiode. Chávez, die elke vraag zo kort mogelijk beantwoordde, probeerde ook hier zo min mogelijk te zeggen. Wel gaf hij aan dat zijn Europese droom nog altijd levend is. “Ik focus me nu op de nationale ploeg en mijn club. Ik wil het bij beide goed doen, dan kom ik alsnog waar ik zijn wil, namelijk Europa.”

Teleurstelling
De naam Feyenoord noemde hij niet, maar de Mexicaanse media zijn er zeker van dat het Europese aanbod in januari vanuit Rotterdam kwam. Het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl bevestigde dat de naam van Chávez meerdere keren is genoemd binnen Feyenoord. Feyenoord zou nog geen toenadering hebben gezocht met Pachuca of Chávez, maar in Mexico beweren ze van wel. Feyenoord meldde zich echter te laat in de transferperiode om de deal rond te maken.

Chávez zelf bevestigde dat hij bijna rond was met een Europese club. Eerder deze maand deelde hij zijn teleurstelling dat de transfer niet doorging. “Ik heb het nu laten gaan, ik ben eroverheen, maar op dat moment voelde ik me verdrietig, omdat er niet veel aanbiedingen kwamen. Het aanbod dat kwam, wilde ik aannemen. Uiteindelijk kon het niet worden geregeld, maar ik concentreer me op andere zaken zodat de kans nog een keer komt.”

“In het begin raakte ik van streek en was ik boos, maar toen besefte ik dat het niet voorbestemd was op dit moment. Ik wacht op een nieuwe kans en blijf me maximaal inzetten zodat ik later alsnog kan vertrekken”, zei Chávez tegen TUDN. “Mijn droom was om naar Europa te gaan en ik zoek nog steeds naar de mogelijkheid. Dit aanbod (van Feyenoord, red.) kwam een beetje laat en kon niet rondkomen vanwege problemen buiten mij of de clubs om. Uiteindelijk hebben ze het niet gedaan, omdat ze geen risico wilden lopen dat zij mij niet konden registreren.”

Ajax kan transfer dwarsbomen
Chávez werd recentelijk aangeboden bij Ajax, maar de Amsterdammers waren niet geïnteresseerd. De leiding van Ajax ziet in Chávez meer een box-to-box speler dan een verdedigende middenvelder, die ze mogelijk zoeken bij een vertrek van Edson Álvarez. Ajax heeft ten opzichte van Feyenoord het voordeel dat het een samenwerkingsverband heeft met Pachuca, waarin het volgens bronnen zelfs een eerste optie op spelers heeft bedongen. Als Pachuca een bod op Chávez accepteert, zou Ajax de speler voor hetzelfde bedrag kunnen overnemen.

Feyenoord heeft via Dennis te Kloese goede contacten in Mexico. De algemeen directeur was jarenlang werkzaam bij Chivas, Tigres en de nationale bond. Hij boekte deze zomer succes met de transfer van Santiago Giménez en wil met Chávez een tweede Mexicaan binnenhalen. Pachuca zou ervoor openstaan om de gesprekken na dit seizoen te hervatten.

Dat Chávez op zijn 27ste nog in Mexico speelt, komt grotendeels door zijn verleden vol blessures. Hij stond zelfs op het punt om te stoppen met voetbal, maar zette door en werd een laatbloeier. Op het WK in Qatar maakte hij als één van de weinige spelers indruk bij Mexico. Zijn rake vrije trap tegen Saudi-Arabië werd genomineerd voor doelpunt van het toernooi. De middenvelder wordt geroemd om zijn linkerbeen, goede trap en tactische discipline. Voor Feyenoord zou hij een kandidaat zijn om Orkun Kokcü op te volgen, als de aanvoerder na dit seizoen vertrekt.

Goede aanwinst voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
481+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie