Mexicaans international aangeboden bij Ajax

Foto: Mexicaans international aangeboden bij Ajax

Bij een transfer van Edson Álvarez heeft Ajax de volgende Mexicaanse middenvelder alweer klaarstaan. Luis Chávez wordt in Mexico gezien als de ideale opvolger. De middenvelder speelt ook nog eens bij Pachuca, dat een samenwerkingsverband heeft met Ajax. “Hij heeft precies wat bij Ajax ontbreekt.”

Vrije trap op WK

Mexico liet een matige indruk achter op het WK, maar er was één moment dat de fans in vervoering bracht. In de laatste groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië moesten de latino’s vaak scoren om via doelsaldo nog kans te maken op de volgende ronde. Dat ging moeizaam, tot Luis Chávez in de tweede helft een vrije trap kreeg. Vanaf zo’n dertig meter knalde hij de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. De goal werd door de FIFA genomineerd voor doelpunt van het toernooi.

In de Liga MX zijn ze al langer bekend met de fluwelen linker van Chávez, middenvelder van Pachuca. Zijn vrije trappen, afstandsschoten en corners zorgen standaard voor gevaar. “Ik heb zijn corners in een video naast die van Messi gemonteerd”, zegt Wout Westerhof, jeugdtrainer bij dezelfde club. “Messi nam ze beter, maar Chávez kwam in de buurt.”

Wout Westerhof

Laatbloeier

Het talent van Chávez werd ontdekt door Pachuca, maar na twee jaar in de jeugdopleiding werd hij te licht bevonden. Net als Edson Álvarez werd hij weggestuurd omdat andere jeugdspelers op dat moment beter waren. Álvarez brak via Club América alsnog door, Chávez deed dat via Xolos uit Tijuana. In het noorden van Mexico had hij minder concurrentie en kreeg hij regelmatig de kans in het eerste elftal. In 2019 keerde hij terug naar Pachuca.

Chávez was de afgelopen drie jaar een onbetwiste basisspeler bij Pachuca en droeg bij aan successen. Vorig seizoen eindigde de club uit het midden van Mexico als tweede en in oktober werd Pachuca kampioen. De 26-jarige Chavéz blinkt uit in tactische discipline en kan de controle over een wedstrijd bewaken. “Hij zorgt voor organisatie in de restverdediging, precies wat er bij Ajax ontbreekt. Zij vinden hem meer een box-to-box-middenvelder, maar ik zie Chávez als verdedigende middenvelder”, vertelt Westerhof aan SoccerNews.nl.

Ajax zag Chávez op het WK spelen als dynamische middenvelder, maar volgens Westerhof kan hij ook op ‘zes’ goed uit de voeten kan. “Als hij tijdens het WK hoog op het veld kan spelen, in de kleine ruimte, kan hij dat achterin bij Ajax ook. Het is een betrouwbare speler die ‘schoon voetbal’ speelt. Hij heeft niet dezelfde agressiviteit als Álvarez, maar is sterk en zet zijn been erin als het moet. Een goede stofzuiger op het middenveld en bovendien nooit geblesseerd.”

Overstap naar Ajax

Westerhof zou Chávez graag aan Ajax verkopen. “Wij zien in Chávez de ideale opvolger voor Álvarez. Hij kan de rol van Edson probleemloos invullen en wil zelf ook de stap maken. Alleen bepalen wij dat niet. Ajax moet de knoop doorhakken en dat gaat niet zomaar. Ze moeten echt overtuigd zijn, want een transfer van Ajax gaat over veel schijven.”

Pachuca heeft de prijs van Chávez gedeeld met Ajax, maar verder zijn de onderhandelingen niet gegaan. “Wij gaan er voorlopig vanuit dat hij bij Pachuca blijft. We willen opnieuw kampioen worden en daarom iedereen binnenboord houden. Ajax is nog niet concreet geweest. Misschien melden ze zich bij een vertrek van Álvarez.”

Goede aanwinst voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
1811+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie