Memphis rekent op basisplek: “Wie mij kent…”

Foto: Memphis rekent op basisplek: “Wie mij kent…”

Memphis Depay maakte weinig indruk in de invalbeurt tegen Ecuador, maar de Oranje-international verwacht tegen Qatar te mogen starten. Dat verklaarde hij in aanloop naar de derde groepswedstrijd.

Tijdens het persmoment van zondag kreeg Memphis de vraag of hij klaar is voor Qatar. “Klaar om te beginnen, ja”, vertelde de aanvaller in het bijzijn van Voetbal International. “Ik voel me fysiek helemaal fit en nu gaan we zien of ik ook wedstrijdfit genoeg ben. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Bondscoach Louis van Gaal besloot Memphis de afgelopen wedstrijden geleidelijk te brengen na een paar maanden blessureleed. “Ik snapte dat wel”, stelt de speler van FC Barcelona, “maar wie mij kent, weet dat ik altijd wil spelen en belangrijk wil zijn voor het team. Die kans krijg ik hopelijk nu.”

Moeilijke fase

Memphis erkent dat hij tegen Ecuador niet lekker inviel. “Invallen is lastig. Je komt terecht in een wedstrijd die al een tempo heeft. Dan moet jij het verschil maken, terwijl je ook afhankelijk bent, van de ballen die je krijgt, de beweging om je heen… Tegen Senegal heb ik in de eerste vijftien minuten na mijn invalbeurt misschien drie keer een bal geraakt. Maar dan, op het laatst, ligt-ie er in de ruimte en kan je beslissend zijn bij de 2-0.”

“Ik heb bewezen een type speler te zijn die niet afhankelijk is van vorm. Ik kan dus wedstrijden beslissen als ik lekker in mijn vel zit, maar óók als ik bij wijze van spreken geen bal raak. Dan ben ik nog steeds in staat een goal te maken”, aldus Memphis. “Het gaat om momenten, als die zich aandienen, moet je er staan. Dat is ook precies wat toernooivoetbal inhoudt. Heb jij nou veel teams gezien die geweldig lopen te voetballen? Er zijn nog weinig mooie wedstrijden, wel veel mooie mómenten.”

Een basisplaats tegen Qatar?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie