Meerdere clubs zagen het niet zitten in Wieffer: “Schiet mij maar lek”

Foto: Meerdere clubs zagen het niet zitten in Wieffer: “Schiet mij maar lek”

Mats Wieffer is één van dé revelaties momenteel in het Nederlandse topvoetbal. De huidige middenvelder van Feyenoord moest van ver komen, en kreeg als jeugdspeler met de nodige tegenslagen te maken. Zo zagen meerdere clubs het niet in hem zitten.

Bert Konterman maakte Wieffer van dichtbij mee in het Onder-19 team van FC Twente. “Mats was echt de koning van het scannen, zag altijd de oplossing. Het liefste raakte hij de bal een keer en altijd vóóruit”, aldus de oud-verdediger tegenover Voetbal International. “Ik vond het een genot om te zien, maar gek genoeg werd hij niet op waarde geschat. Ik heb toen nog PEC Zwolle gebeld: Neem ‘m! Maar ze keken verder en hielden het geld liever op zak. Oké, schiet mij dan maar lek, dacht ik.”

Momentopname

Wieffer vertrok een kleine drie jaar geleden door de achterdeur in Enschede en bloeide op bij Excelsior. “Bij spelers praat je altijd over momentopnames. Want wat hij wél had, was heel veel vertrouwen in zichzelf. Wie dat heeft, kan ver komen. Ik weet ook zeker dat de stap naar Excelsior hem goed heeft gedaan: andere omgeving, nieuwe uitdaging.”

Wieffer verdiende afgelopen zomer een fraaie transfer naar Feyenoord, waar hij sinds de winter een basisplaats veroverde. De middenvelder maakte veel indruk en werd recent opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Enorme blunder van Twente en PEC?

  • Ja, nogal!
  • Dat niet per se
297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie