Manchester United vs Chelsea: de harde realiteit

Foto: Manchester United vs Chelsea: de harde realiteit

Het feit dat deze topaffiche kan doorgaan op een doordeweekse donderdag spreekt boekdelen: beide ploegen zijn uit de Champions League geknikkerd en hebben dus tijd te over om deze wedstrijd af te werken. Desalniettemin is het een geweldige affiche voor de neutrale toeschouwer en zal het een moeilijke keuze worden tussen deze wedstrijd of de Europese wedstrijden in de Europa League en de Conference League. Voor de echte Premier League fanaten: bereid je al maar voor op een interessante wedstrijd. Kan Manchester United eindelijk nog eens hoge ogen opgooien? 

Manchester United: grote problemen

Bij Manchester United, historisch een van de meest succesvolle clubs ter werled, schort het langs alle kanten. Tegen de kleine ploegen werd er de laatste weken met heel veel moeite gelijkgespeeld of gewonnen, wat een voorbode bleek te zijn voor de moeilijkere programmatie van de jongste weken. Op Liverpool en Arsenal ging het werkelijk kansloos onderuit en verloor het met heel stevige cijfers. In alle competities samen won Manchester United de afgelopen tien wedstrijden slechts twee keer, waarbij er telkens een hattrick van Cristiano Ronaldo nodig was. 

Met zijn 37 jaar kan Ronaldo natuurlijk niet week in week uit dergelijke prestaties op de mat leggen. Manchester United zou niet mogen rekenen op hem om hen telkens over de streep te trekken. Er zijn grondige wijzigingen nodig, van beneden tot boven in de stamboom van de club. Dat gaf Rangnick al aan in een interview, nu de teleurstelling omtrent zijn aanstelling groter en groter wordt. Hij hekelt het feit dat mensen alles op hem afschuiven, terwijl volgens hem verandering op dergelijke schaal niet enkel door hem geleid kunnen worden. Een steek naar het bestuur? Of naar de spelers? Het rommelt alleszins bij ‘The Red Devils’, en het zal een hele opruimkarwei worden voor Ten Hag! 

Chelsea: afwisselende prestaties 

Tuchel is de laatste weken een beetje wisselende prestaties aan het neerzetten met Chelsea. Een verlies tegen Brentford en Real Madrid in eigen huis werd gevolgd door een monsteroverwinning op Southampton, een bijna wonderbaarlijke prestatie in Bernabeu en een winst in de halve finale van de FA Cup. Echter, drie dagen later verloren ze in de Premier League maar liefst 2-4 van een Arsenal dat drie wedstrijden op rij verloren had. Een beetje vreemde sequentie van resultaten dus, maar het belangrijkste blijft natuurlijk het feit dat ze stevig derde staan in de competitie en in de finale van de FA Cup staan, al hadden ze natuurlijk maar wat graag tegen Manchester City aangetreden in de halve finales van de Champions League. 

Je kan op zich nog wel van een relatief geslaagd seizoen spreken als ze derde zouden eindigen en de FA Cup zouden binnenhalen. Dat eerste zou geen probleem mogen vormen. Ze zijn letterlijk de derde beste ploeg van de Premier League, daar twijfelt niemand over, dus een derde plaats zou oververdiend zijn. Met 67 goals doen enkel Liverpool en City beter, en met 27 goals tegen doen opnieuw enkel de voorgenoemde ploegen beter, wat geen schande is. Wat betreft de FA Cup is zeker alles mogelijk, want Chelsea weet op de juiste momenten boven zich uit te stijgen. Dat toonden ze vorig jaar tegen Manchester City in de FA Cup en de Champions League, maar ook in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid dit jaar door op Bernabeu de Spanjaarden de stuipen op het lijf te jagen. 

Wedtip: Chelsea wint gemakkelijk

Ik verwacht eigenlijk dat Chelsea relatief gemakkelijk over Manchester United heen walst op dit moment. De selectie is sterker in zowel de breedte als de diepte en ook de coach is beter afgesteld op de spelers bij Chelsea. Bij Manchester United loopt het langs alle kanten mis, dus ik verwacht geen wonderbaarlijke comeback op dit moment. Dat Chelsea wint, staat aan een odd van 2,20. Dat ze met een 1-0 handicap winnen, geeft zelfs 3,95 keer je inzet terug bij Circus. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Maakt Manchester United een kans tegen Chelsea?

  • Ja, altijd
  • Nee, ik denk het niet
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:50
4+
Mooie optie voor Advocaat: dispensatie voor tweevoudig Oranje-international
17:30
5+
Zo doen Ronaldo en Messi het op de lijst best verdienende sporters
17:10
47+
Fans Twente en AZ boos om opvallende programmering ESPN
17:00
29+
Koeman, Taylor moet mee naar EK! | Raad van Aad #45
16:44
794+
Pikant gerucht op Ibiza: Vrouw ESPN-analist gaat vreemd met PSV’er
16:21
63+
Verschrikkelijk nieuws voor de voetbalfan uit politiek Den Haag
16:08
17+
‘Manchester City mist sterkhouder Ederson in titelrace’
15:33
20+
‘Opvolger van Allegri bij Juventus in beeld’
15:07
176+
PSV debuteert nieuw shirt: ‘We moeten meer verbinden’
14:36
31+
West Ham-speler over depressie: ‘Ik bad voor een blessure’
14:15
67+
‘Slechtste trainer ooit FC Volendam wordt niet verlengd’
14:00
47+
De zinderende strijd tussen RKC en Excelsior om plek 15: dit zijn de scenario’s
13:47
37+
Duitsland maakt selectie bekend voor EK in eigen land
13:19
51+
‘WK-winnaar en clublegende de deur gewezen bij Sevilla’
13:03
39+
Chelsea-flop maakt ommekeer: ‘Ineens publieksfavoriet’
12:19
991+
Brobbey-exit ligt complex bij Ajax
12:19
67+
Go Ahead Eagles strikt aanvoerder FC Dordrecht
11:46
120+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
11:30
64+
‘Kans dat Ten Hag mag blijven is fifty-fifty’
11:15
73+
EK-droom De Roon in duigen?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie