Manchester City kijkt met angst en beven naar Arsenal

Manchester City heeft op oudjaarsdag een nieuwe misstap gezet in de Premier League. In het eigen Etihad Stadium kwamen The Citizens niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger (net boven de degradatiestreep) Everton.

Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainer Josep Guardiola nog op voorsprong. Er werd kundig gecombineerd door Jack Grealish, Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez en vervolgens kwam de bal terecht bij Erling Haaland, die de 1-0 op het scorebord zette.

Vlak voor het rustsignaal waren The Citizens dicht bij de 2-0, maar John Stones raakte de paal na een vrije trap van De Bruyne. De regerend landskampioen van de Premier League maakte voor een gefrustreerde indruk: zelfs Haaland en De Bruyne vochten hun duels wel héél verbeten uit, en soms was het zelfs over het randje.

Communicatieproblemen

De beginfase van de tweede helft liep niet van een leien dakje. Er waren namelijk communicatieproblemen bij de arbitrage, waardoor het duel een minuutje of zes stilgelegd werd. Everton hervatte de wedstrijd vervolgens beter dan zijn tegenstander en Demarai Gray toverde de 1-1 te voorschijn. De aanvaller was Manuel Akanji te vlug af, maar gleed vervolgens weg. Hij richtte zich echter weer op en trof doel in de rechterbovenhoek.

Het was City dat vervolgens op zoek ging naar de winnende treffer. Mahrez was daar het dichtstbij, maar Toffees-goalie Jordan Pickford bracht redding. In de blessuretijd van de partij, elf minuten in totaal, trok Everton een soort handbalverdediging op, die één keer doorbroken werd. Van heel dichtbij kopte Rodri echter naast.

Door het gelijke spel kunnen de vier punten achterstand van City op koploper Arsenal (dat op dit moment tegen Brighton & Hove Albion speelt) zeven punten worden. The Gunners zitten in een zadel.

Scoreverloop: 1-0 (24′) E. Haaland, 1-1 (64′) D. Gray