‘Machteloos Ajax terug bij af’

Foto: ‘Machteloos Ajax terug bij af’

Ajax ging donderdagavond in de Europa League opnieuw onderuit tegen Brighton Hove & Albion. Waar in Engeland al kansloos met 0-2 werd verloren, daar gingen de Amsterdammers thuis met dezelfde cijfers onderuit. De ochtendkranten zijn opnieuw hard in hun oordeel en stellen dat Ajax opnieuw ‘machteloos’ bleek.

Van ‘t Schip wint Ajax-spelers voor zich

De Telegraaf stipte nog wel een positief punt aan en vond dat Ajax beter voor de dag kwam onder John van ‘t Schip dan in Engeland toen Hedwiges Maduro voor een defensieve speelwijze koos. “Onder diens opvolger was het inderdaad gedurfder doordat rechter centrale verdediger Devyne Rensch in Amsterdams balbezit de vierde middenvelder werd en de thuisclub in een 3-4-3-formatie speelde.” Bovendien zag de krant nog een positieve kentering. “De belangrijkste ‘winst’ van de avond lijkt echter dat Van ‘t Schip de buitenlandse spelers, die Maurice Steijn na het competitieduel met Fortuna Sittard definitief kwijt was, voor zich lijkt te hebben gewonnen.”

Valentijn Driessen is echter een stuk minder mild in zijn commentaar. “Ajax is weer terug bij af”, stelt de voetbaljournalist in zijn column in De Telegraaf. “Brighton is geen hoogvlieger. Van de laatste negen wedstrijden werden er slechts twee gewonnen door het team van de vaak overdreven bewierookte trainer Roberto De Zerbi: beide keren van Ajax. Op zich veelzeggend.”

Machteloos Ajax

Ook het Algemeen Dagblad is minder positief gestemd en spreekt van een op handen zijnde ‘roemloze uitschakeling’. “Na de pijnlijke eliminatie in de koningsklasse vorig jaar, lijkt de knock-out-fase van de Europa League dit seizoen na vier speelronden al te hoog gegrepen voor Ajax.”

De Volkskrant vond Ajax ‘machteloos’ ogen tegen Brighton. “Op de slotfase na was Ajax vrijwel kansloos, ook in letterlijke zin.” Europese overwintering lijkt volgens de krant een moeilijk verhaal te worden. “Als de prestaties sterk verbeteren is de derde plaats nog haalbaar, met een mogelijke route van troost naar de Conference League als beloning. Maar misschien is het gewoon beter om eerst het huis grondig op te schonen.” Ook Trouw zag dat Ajax tekort kwam. “Het onder John van ‘t Schip wat opgeleefde elftal werd er door Brighton op gewezen dat het op alle fronten tekortkomt. De Engelse subtopper was individueel en als collectief beter.”

Zie jij Ajax nog Europees overwinteren?

  • Ja
  • Nee
321+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:33
69+
Aangeslagen Ramos: “Gevoelige nederlaag door rode kaart”
22:14
92+
Bosz kon ogen niet geloven: “We zaten totaal niet in de wedstrijd”
22:01
12+
Prachtige treffers van spelers in vorm helpen Real aan voorsprong
21:44
207+
Champagne kan ontkurkt worden bij PSV: Arsenal op weg naar monsterzege
21:25
80+
Hoofrollen Ziyech en Onana bij ineenstorting United in Istanbul
21:15
421+
Wereldwijde verbazing over ‘bizarre’ PSV’er: ‘Wát?’
21:06
89+
‘Gigantisch drama voor André Onana na CL-ramp’
21:04
99+
‘Bosz zorgde met wissels voor wonder van Sevilla’
20:59
93+
‘Sevilla-PSV heeft grote gevolgen’
20:44
0+
Veerkrachtig PSV herrijst uit as in Sevilla: prachtige zege na 2-0 achterstand
20:15
58+
PSV lijkt kansloos door tweede tegentreffer
19:51
284+
Dubbel drama voor Lozano in Sevilla
19:44
213+
‘Sla clown bij Sevilla-PSV op zijn muil’
19:35
136+
Corruptie bij Sevilla-PSV? “Dit is heel vermoeiend!”
19:18
32+
Oudgediende Ramos zet Sevilla op voorsprong tegen PSV
19:05
18+
PSV treft oudste ploeg ooit in CL: “Ons voordeel mee doen”
18:44
826+
‘Bizar bedrag voor Steven Bergwijn’
18:11
573+
‘Ajax-flop maakt bliksemtransfer’
17:56
67+
Opstellingen Sevilla en PSV: Zonder Lang op jacht naar overwintering
17:40
15875+
‘Makkelijke EK-loting voor Oranje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie