Maakt Kroes Mislintat-blunder bij Ajax?

Foto: Maakt Kroes Mislintat-blunder bij Ajax?

NOS-commentator Arno Vermeulen heeft bij Studio Voetbal een opvallende onthulling gedaan over algemeen directeur Alex Kroes van Ajax. Volgens Vermeulen gaat Kroes niet onderhandelen met SEG als Ajax daar zaken mee gaat doen aangaande transfers. Kroes is mede-oprichter van het gerenommeerd makelaarskantoor.

Mogelijke belangenverstrengeling bij Ajax-transfers

In 2000 richtte Kroes samen met compagnon Kees Vos SEG op. Eerstgenoemde is nu algemeen directeur bij Ajax, Vos staat aan het roer van het makelaarskantoor, dat een belangrijke speler is op de voetbalmarkt. “De hele voetbalwereld is benieuwd wat er gaat gebeuren met die twee vrienden. Want: gaan ze elkaar de komende jaren niet de bal toespelen?”, vraagt Vermeulen zich af aan tafel bij Studio Voetbal.

Vermeulen vertelde daarom contact te hebben opgenomen Vos om openheid van zaken te krijgen. “Hij zei: Bij de komst van Kroes is bij Ajax een protocol opgesteld dat Kroes eventuele onderhandelingen met SEG niet zal voeren. Dat doet iemand anders binnen de club. Heel goed dat ze dat op voorhand al hebben vastgelegd, want ongetwijfeld gaat SEG spelers verkopen voor of brengen naar Ajax.”

Wel vond Vermeulen het opvallend dat er vrijdagochtend een advertentie stond in de Amsterdamse krant Het Parool, waarin SEG kroes succes wenste met de boodschap ‘Good luck’. “Vos zei dat ze jarenlang beleid hebben gevoerd om anoniem te blijven, maar daar zijn ze van afgestapt”, vervolgde de voetbalverslaggever. volgens Vermeulen is de advertentie ‘onhandig’, gezien het lopende onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van voormalig technisch directeur Sven Mislintat. “Maar het heeft ook wel iets grappigs.”

Denk jij dat Ajax veel spelers gaat binnenhalen via SEG?

  • Ja, dat zou me niet verbazen
  • Nee, denk niet dat Ajax meer gaat handelen via SEG
804+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie