Maakt Jurriën Timber de fout van zijn leven?

Foto: Maakt Jurriën Timber de fout van zijn leven?

De kans is vrij groot dat Jurriën Timber er in de aankomende zomer voor kiest om Ajax te verlaten en een Europese topclub op te zoeken. Maar zou dat wel slim zijn? Marco van Basten vindt in ieder geval niet en roept de centrumverdediger op om er nog een jaartje Amsterdam aan vast te plakken.

Van Basten adviseert Timber: blijf bij Ajax

In het voetbalpraatprogramma Rondo komt San Marco aan het woord: “Je moet naar een club toe gaan waar je zeker weet dat je speelt. Waar je niet alleen mee mag doen, maar waar je bepalend bent. Dat ben je nu bij Ajax. Die zekerheid moet je jezelf geven. Privé moet je ook stabiel zijn. Als jij nog niet met je meisje samenwoont, ik zeg maar wat, en je gaat er in je eentje heen, dan zou ik dat absoluut afraden.”

Van Basten denkt dat het niet het juiste moment is voor Timber om te gaan wieberen: “Naar welke club je ook gaat, in de kleedkamer kijken ze toch zo van laat het maar zien dan. Op het moment dat zij niet voelen dat ze met jou beter zijn, dan zijn ze allemaal tegen je. Want je bent een indringer. Dan moet je het alleen doen. Je ziet dit jaar hoe moeilijk het is als je het in je eentje moet doen, nu je tussen andere verdedigers stond die niet zo goed waren. Je had een ander jaar dan vorig jaar. Vorig jaar was je echt heel goed en dit seizoen heb je een lastig seizoen gehad.”

Rafael van der Vaart kan zich wel vinden in de woorden van zijn tafelgenoot en denkt dat vorig jaar zomer een beter moment was geweest. Van Basten sluit af: “Ik zou hem echt adviseren om nog een jaar ervaring op te doen in Nederland. Als het dan een goed jaar is, dan zou ik zeggen ‘oké’. Als het ook een twijfeljaar is, dan zou ik nog een jaar doen.”

Wint Ajax uit bij Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij het met Van Basten eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
577+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie