Maakt AZ-directeur overstap naar Ajax, PSV of Feyenoord?

Foto: Maakt AZ-directeur overstap naar Ajax, PSV of Feyenoord?

Max Huiberts is al een lange tijd één van de bepalende gezichten van AZ. De directeur werd even genoemd als opvolger van Marc Overmars bij Ajax, maar benaderd is hij nooit. Wel heeft Huiberts de ambitie om ooit nog een stap te maken, vertelt hij in gesprek met ESPN.

Huiberts naar Ajax, PSV of Feyenoord?

De traditionele top drie zaten de afgelopen maanden een beetje in hetzelfde schuitje. Feyenoord heeft geen technisch directeur meer na het vertrek van Frank Arnesen. Bij Ajax werd ruim een jaar na het vertrek van Marc Overmars in Sven Mislintat een nieuwe voetbalbaas gevonden en PSV stelde na het vertrek van John de Jong een andere AZ-icoon aan: Earnest Stewart.

De telefoon van Huiberts bleef, ondanks de vacante posities, helemaal stil. Dat vindt de directeur van AZ echter helemaal niet erg. “Ik geef af en toe heel duidelijk aan dat ik op mijn plek zit bij AZ”, zegt Huiberts in gesprek met ESPN.

Er is voor Huiberts nog voldoende te winnen in Alkmaar. “Ik ben hier nog niet klaar, zo voel ik dat. Misschien is dat ook wel bekend bij die clubs. Rechtstreeks ben ik nooit gevraagd, in ieder geval niet deze periode. In het verleden wél een paar keer, maar volgend jaar werk ik sowieso nog bij AZ.”

De AZ-directeur ontkent echter niet dat hij in de toekomst wil kijken waar zijn plafond ligt. “Ik heb de ambitie om ooit nog een keer een stap te maken, maar het is vooralsnog helemaal niet aan de orde.”

In de studio van ESPN zorgt die laatste uitspraak voor de nodige verbazing. Hans Kraaij Jr. snapt niet waarom Ajax het niet geprobeerd heeft bij de buurman… “Dat is toch opvallend? Sven Mislintat maakt een prima indruk, maar om de hoek is er ook gewoon een optie. Ik zou met Ajax een poging hebben gewaagd voor Huiberts.”

Twente
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 juni 2023 22:30.

Heeft Kraaij een punt?

  • Ja
  • Nee
1720+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie