Luuk de Jong: “Mijn vriendin denkt soms: komt hij weer thuis”

Foto: Luuk de Jong: “Mijn vriendin denkt soms: komt hij weer thuis”

Bij Ajax is het crisis, maar bij PSV was het dat ook. Of is het nog steeds crisis in het Philips Stadion? De Eindhovenaren wonnen op zaterdag in ieder geval met 2-0 van Go Ahead Eagles. “Ja, dit hadden we absoluut even nodig”, aldus Luuk de Jong voor de camera van ESPN.

De spits vervolgt zijn verhaal: “We moesten reageren na Emmen-uit en winnen. We speelden de laatste weken niet slecht, maar scoorden niet voldoende, terwijl we genoeg kansen kregen. Onze tegenstanders scoorden uit de eerste beste kans. We zitten gewoon in een lastige fase en dan moet je gewoon winnen.”

De Jong analyseert de partij: “We komen 1-0 voor en dan moeten we de voorsprong uitbouwen. Gelukkig valt die 2-0, want we hebben ook weleens chaos gehad als het maar bij één doelpunt verschil bleef. We hebben nu niet heel veel kansen weggegeven.”

Het was ook weer geen walk-over natuurlijk… “Het is logisch dat het wat onzekerder was, dat is menselijk. Deze overwinning geeft vertrouwen. Het belangrijkste is dat we onze wedstrijden goed gaan uitspelen. We moeten weer kracht uitstralen en de stijgende lijn doortrekken.”

“Komt hij weer thuis…”

Tegen Go Ahead speelde De Jong met een blauw oog, door de hoofdwond die hij opliep in het duel met Vitesse… “Ja, ziet er mooi uit hè? Ik heb dit wel vaker gehad. Het is eenmaal wat ik veel doe: koppen. Dan gebeurt dit weleens. Mijn vriendin denkt soms: komt hij weer thuis met zo’n litteken. Maar ach, het hoort erbij. Ik ga gewoon door en werk keihard.”

Speelt PSV gelijk tegen Sevilla?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Speelde PSV aardig?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie