Lukkien: ‘We hebben het de hele week op de training gezegd’

Foto: Lukkien: ‘We hebben het de hele week op de training gezegd’

FC Emmen was niet volstrekt kansloos tegen Sparta Rotterdam, maar kreeg op de eigen Oude Meerdijk wel met 0-2 klop. De thuisploeg had misschien wel op voorsprong moeten komen, maar in plaats daarvan werd het vlak voor de pauze 0-1 voor de gasten via Koki Saito.

Dick Lukkien wees spelers op gevaar Saito

Oefenmeester Dick Lukkien van Emmen zegt tegen ESPN: “We hebben de hele week op de training gezegd: die Koki Saito is een behendig mannetje. Hij dribbelt heel vaak naar binnen om te schieten met rechts… Dat prent je de jongens in, maar dan gebeurt het toch. Die goal zoog de energie uit onze ploeg.”

“Zij maken twee goals uit één-tegen-één-situaties”, gaat de coach verder. “Bij ons eindigt dat te vaak in een schot dat geblokt wordt of over gaat. Dat was vanavond het verschil: Sparta heeft net wat meer kwaliteit in de uitvoering. Sparta was beter in het verdedigen en beter in het aanvallen. Dan heb je verdiend gewonnen.”

Toch kreeg Lukkien complimenten van zijn tegenhanger Maurice Steijn: “Hij zei dat hij onze manier van spelen waardeert en dat hij er vertrouwen in heeft dat we het uiteindelijk gaan redden. Dit is een waardeloos gevoel, maar we moeten toch weer door. Ik heb vandaag in ieder geval een ploeg gezien die het niet opgegeven heeft.”

Ook spelers Sparta onder de indruk

Middenvelder Jari Vlak kreeg gelijksoortige dingen te horen van de spelers van Sparta: “Dat hoor je heel vaak van tegenstanders: dat we goed voetballen en niet horen te staan waar we staan. Maar we weten ook allemaal dat we te moeilijk aan doelpunten komen. En dan sta je hier dus wel.”

Gaat Emmen het redden?

  • Ja
  • Nee
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie