Liverpool vs Villarreal: een hapje?

Foto: Liverpool vs Villarreal: een hapje?

Liverpool heeft een relatief gunstig parcours mogen afleggen richting de halve finales van de Champions League en ook nu ontsnapt het aan een echte wereldtopper. Desalniettemin versloeg Villarreal zowel Juventus als Bayern München om te staan waar ze nu staan. De Spaanse traditieclub met slechts een dikke vijftigduizendtal inwoners verbaasde reeds vriend en vijand, maar nu zal het nog verder boven zichzelf moeten uitstijgen als het naar de finale wil. Kan Emery dit op een of andere manier klaarspelen met zijn jongens? 

Liverpool: beste ploeg ter wereld? 

Liverpool en Manchester City zijn op dit moment zonder twijfel de twee beste ploegen ter wereld, maar wie steekt er nu nog net dat beetje bovenuit? In de halve finale van de FA Cup bleek dat Liverpool te zijn, al verwijten veel analisten Pep geroteerd te hebben in die wedstrijd en dus niet met zijn sterkste elf gespeeld te hebben. In de Premier League blijft dan weer Manchester City voorlopig aan kop staan, al is dat met het kleinste verschil in punten mogelijk. Het belooft alvast een onwaarschijnlijke apotheose te worden in de meest intense competitie ter wereld. 

Afgelopen speeldag van de Premier League toonde Liverpool in de derby hun absolute dominantie tegenover stadsgenoot en eeuwige rivaal Everton. We zagen een werkelijk wansmakelijke prestatie van Lampard en zijn manschappen op Anfield. Er werd geschopt, gestampt en tijdgerekt, behalve gevoetbald. Met een balbezitpercentage van 85% vestigde Liverpool een nieuw Premier League record, al lag dat vooral aan Everton. Er werden door Everton 173 passes gegeven waarvan er slechts 95 zijn aangekomen, dat is net iets meer dan de helft. Het zou zomaar eens kunnen dat we Everton volgend jaar niet meer in de Premier League zien spelen. 

Villarreal: uitstekend bezig 

Emery heeft de laatste weken schitterende dingen laten zien met zijn manschappen. Ze staan ondertussen stevig op de zevende plaats in de La Liga wat hen recht geeft op een Europees ticket, zij het weliswaar in de Conference League. Daar hoeft het echter niet te stoppen, want er komt bijvoorbeeld nog een rechtstreeks duel aan met Real Sociedad dat een plaats boven hen staat met slechts drie punten verschil. Het zou zomaar eens kunnen dat Emery er werkelijk een onvergetelijk seizoen van maakt en deze ploeg naar de top zes loodst in La Liga naast de wondercampagne in de Champions League! 

De vraag is of ze überhaupt een kans maken tegen ‘The Reds’. Ze hebben alvast bewezen dat ze tegen iedereen een kans maken, zelfs tegen Bayern München. Het zou dus zomaar eens kunnen. Danjuma scoorde tegen Valencia afgelopen weekend twee goals, dus dat zou wel eens voor een boost kunnen zorgen. Het zal van de genialiteit van zo’n jongens én uiteraard de mentaliteit van de hele groep afhangen, maar ze hebben al getoond over beiden te beschikken. De uitslag is alvast niet meer belangrijk, al zou het natuurlijk geweldig zijn voor de inwoners van het gezellige ‘stadje’ Vila-real als ze in het thuisduel nog een kans maken. 

Wedtip: beide teams scoren niet 

Ik denk dat we een relatief gesloten wedstrijd gaan krijgen waarin Liverpool vooral afhankelijk zal zijn van de genialiteit van een van zijn spelers. Het blok dat Villarreal zal zetten, zal bijzonder compact zijn. Om daar door te breken zal er snel van kant veranderd moeten worden, goede voorzetten gegeven moeten worden en zullen ze efficiënt moeten zijn. Ze mogen ook zeker niet te overmoedig worden en de tegenaanval helemaal open laten, want dan zou het wel eens gevaarlijk kunnen worden. Over het algemeen beschikken ze echter over meer dan genoeg kwaliteiten om die angel er snel genoeg uit te halen. Dat beide teams niet weten te scoren, staat nu aan een odd van 1,73 bij Circus. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Kan Villarreal opnieuw verbazen?

  • Ja
  • Nee, Liverpool is te sterk
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:35
1+
PSV mist Sávio enige tijd bij herstart
20:23
37+
‘Toptransfer Jurriën Timber na WK’
20:14
18+
WK-directeur gooit olie op het vuur
20:03
3+
‘Veel meer geld voor Eredivisie-clubs’
19:46
68+
“Vrees bij Noppert voor na het WK”
19:34
56+
‘Nachtmerrie dreigt voor Erik ten Hag’
19:25
471+
‘Van Gaal kiest tegen Argentinië voor deze elf’
19:13
281+
‘Gakpo weet genoeg na bericht uit Madrid’
19:00
532+
‘Eredivisie haalt fel uit naar Ajax’
18:49
25+
Brazilië blijft dansen na doelpunten: “Maar zie mijn spelers liever niet op die manier”
18:30
52+
‘United snel om de tafel met nieuwe doelman’
18:14
86+
Argentijnse bondscoach heeft tactisch nog knopen door te hakken
18:05
0+
Preview: Kan Mbappé ook beslissend zijn tegen Engeland?
17:54
7+
Hoofdrol De Ligt in grootschalig onderzoek tegen Juventus
17:35
87+
‘Real Madrid heeft Braziliaanse tienersensatie binnen voor gigantisch bedrag’
17:15
112+
Te Kloese naait oude werkgever een oor aan
16:53
251+
Van Gaal sluit nieuwe job niet uit: “Dán zou het kunnen dat ik langer doorga…”
16:35
130+
‘Voorbeeld’ Ronaldo ontkracht hardnekkige geruchten
16:14
273+
Argentijnen zien groot Nederlands gevaar: “Maar we focussen ons niet op één speler”
15:48
639+
Van Gaal en Memphis geven Valentijn samen veeg uit de pan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie