‘Lionel Messi verpest Oranje-droom’

Foto: ‘Lionel Messi verpest Oranje-droom’

Nederland neemt het vrijdag op tegen Argentinië voor een plaats in de halve finale op het WK in Qatar. De Nederlandse voetbalkenners zijn het er in ieder geval over eens, Lionel Messi vormt het grootste gevaar voor Oranje.

Meesterscout Piet de Visser laat in gesprek met Voetbal International weten dat hij Messi ziet als grootste probleem. “Hij begon matig, maar is steeds beter gaan spelen.” De Visser zegt een groot fan te zijn van de Paris Saint-Germain-aanvaller. “Vaak gaat het over de 789 goals die hij heeft gemaakt, of de assists, maar ik houd ook nog een ander belangrijk element bij: de voorassists. Dat is soms de belangrijkste pass waar een kans uit voortkomt. Gakpo heeft dat ook bij PSV. En dan tellen we nog niet eens de assists mee waaruit niet wordt gescoord.”

Ook Mario Been is duidelijk, die ook nog een ander probleem ziet. “Lionel Messi, dat is duidelijk. Maar daarnaast ook de grinta die zij bezitten. Daarin zul je op een bepaalde manier mee moeten gaan, zonder je hoofd te verliezen. We zullen slimmer moeten zijn dan de Argentijnen en als ons dat lukt, denk ik dat je enorm in het voordeel kunt komen.”

Messi afstoppen

Gertjan Verbeek ziet ook dat Messi afstoppen een lastig karwei gaat worden. “Het wordt heel moeilijk hem negentig minuten te beteugelen. Hij zwerft over het veld. Staat de ene keer rechtsbuiten, dan ineens haalt hij de bal achterin op. Soms lijkt het wel of Messi wandelt, of soms zie je hem helemaal niet, maar je kunt hem ook niet vrij laten staan.” Volgens Verbeek zorgt het voor een dilemma voor Van Gaal. Want als je een vaste mandekker aan hem offert, gooi je je hele systeem om. Wil Van Gaal dat? Messi is, denk ik, nog steeds zo goed als hij was, maar dan meer op momenten.”

Wat verwacht jij van Nederland – Argentinië?

  • Winst voor Nederland
  • Winst voor Argentinië
1280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie