Linssen baalt: “Waar ben ik aan begonnen?”

Foto: Linssen baalt: “Waar ben ik aan begonnen?”

Bryan Linssen maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Uruwa Red Diamonds. De overgang naar Japan was een droomtransfer voor de aanvaller, maar Linssen heeft ook lastige momenten gekend tijdens zijn eerste half jaar in Japan. Dat was mede te wijten aan een blessure die de buitenspeler opliep.

In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN vertelde Linssen het zwaar te hebben gehad. “Ik heb gewoon een rot half jaar gehad, omdat ik geblesseerd ben geweest.” De aanvaller stelde dat het snel verkeer ging. “Gelijk in de eerste wedstrijd, na anderhalve week ofzo. Doordat je met elkaar op het veld staat krijg je wel op een gegeven moment een binding omdat je samen bezig bent.”

Linssen mist sfeer

Linssen vertelde er direct tweeënhalve maand uit te hebben gelegen, wat voor hem de situatie er niet makkelijker op heeft gemaakt. “Dan ga je de binding ook een beetje missen met je teamgenoten. En als je de taalbarrière al hebt dan ga je dat inderdaad wel missen. Ik ben wel iemand – en door kom je nu nog wel meer achter dan dat je dat voorheen wist – wel iemand die van een goede sfeer houdt in de kleedkamer. En die dat inderdaad nodig heeft en zich daar goed bij voelt, ja.”

De aanvaller geeft dan ook eerlijk toe dat hij twijfels heeft gehad over zijn buitenlandse avontuur. “Je houdt van het voetbal, maar dat gaat niet. Als je naar huis gaat om te revalideren en met vrienden en familie bent, kun je het een beetje vergeten.” Linssen zegt dan ook lange dagen gekend te hebben. “Dan denk je: jezus, wat doe ik hier? Maar ik heb er met mijn volle verstand voor gekozen, dus moet je doorzetten. Dat kan ik wel.”

Moet Linssen terugkeren naar de Eredivisie?

  • Ja, dat past hem beter
  • Nee, hij moet het avontuur in Japan afmaken
1796+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie