Lijnders vervangt geschorste Klopp in dug-out Liverpool

Foto: Lijnders vervangt geschorste Klopp in dug-out Liverpool

Jürgen Klopp mist de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen bij Liverpool. De Duitse manager is voor twee duels geschorst door de FA, waarvan één voorwaardelijk.

Klopp mist één duel door tirade

Op Anfield tegen Tottenham Hotspur kreeg Klopp het aan de stok met de arbitrage. De winnende treffer vierde de oefenmeester provocerend voor de neus van de vierde official, terwijl Klopp eerder al woorden had met scheidsrechter Paul Tierney. Na het duel kon onze oosterbuur zich niet inhouden. “We hebben een geschiedenis met hem. Ik weet niet wat hij tegen ons heeft. Hij zegt dat er niets is, maar dat kan niet waar zijn. Hoe hij naar me kijkt, dat begrijp ik niet. Mijn viering van het doelpunt was niet nodig, maar wat hij daarna tegen me zei toen hij me geel gaf was ook niet oké”, klonk het.

Onderzoek FA

De FA stelde een onderzoek in, waarbij Klopps uitspraken partijdigheid impliceren, de integriteit van de scheidsrechter in vraag stellen, persoonlijk en kwetsend zijn en het voetbal in diskrediet brengen, hetgeen volgens de bond valt onder de noemer ‘ongewenst gedrag’. Inmiddels heeft de trainer toegegeven het daarmee eens te zijn. Naast de schorsing moet hij ook nog een boete van ruim 86.000 euro betalen.

Hierdoor kan Klopp komende zaterdag niet in de dug-out zitten thuis tegen Aston Villa, assistent Pepijn Lijnders zal de honneurs waarnemen. Liverpool is aan een goede eindsprint bezig van een slecht seizoen. Desondanks hebben The Reds een Champions League-ticket niet meer in eigen hand. Nummers drie en vier, Newcastle United en Manchester United, hebben een punt meer dan Liverpool en een duel tegoed.

Zie je Liverpool Aston Villa met 2-1 verslaan?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte straf?

  • Zeker
  • Nee, te zwaar
  • Nee, te licht
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie