Kuyt onthult ‘Van Gaal-trucje’: ‘Hij had een masterplan bedacht’

Foto: Kuyt onthult ‘Van Gaal-trucje’: ‘Hij had een masterplan bedacht’

Dirk Kuyt kijkt met een goed gevoel terug op de Oranje-periode die hij onder bondscoach Louis van Gaal beleefde. Kuyt was onderdeel van het succesvolle elftal dat op het WK in 2014 de derde plaats veroverde. De huidig ADO Den Haag-trainer is dan ook lovend over de werkwijze van Van Gaal.

“Hoe hij alles tot in het kleinste detail voorbereidt en vrijwel altijd al weet wat er gaat gebeuren, voordat het is gebeurd. Dat is een bijzondere gave, die ik bij geen enkele andere trainer heb gezien”, zegt Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Masterplan Van Gaal

Kuyt speelde destijds als aanvaller bij het Turkse Fenerbahçe, maar Van Gaal had destijds een hele andere rol in gedachte voor de voormalig Feyenoord-spits. “Hij riep me op de avond voor de wedstrijd in de achtste finale tegen Mexico op zijn hotelkamer en vertelde dat ik als wingback zou gaan spelen. Hij had een masterplan bedacht.”

Kuyt heeft dan ook lovende woorden over voor Van Gaal. “Hij is altijd duidelijk. Hij neemt soms beslissingen met tranen in zijn ogen, maar hij neemt ze altijd. Daardoor is voor iedere speler zijn rol in het proces helder. Neem Tim Krul, die er op het WK 2014 als penaltystopper bij was en zich daar volledig op kon focussen. Die duidelijkheid maakt de werkwijze van Louis op een WK.”

Wint Nederland met 1-3 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Kuyt in 2023 nog trainer is van ADO?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, hij wordt daarvoor nog ontslagen
374+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie