Kuijt neemt revanche: “Twijfel niet aan mezelf”

Foto: Kuijt neemt revanche: “Twijfel niet aan mezelf”

Dirk Kuijt heeft geen spijt van zijn beslissing om in te stappen bij Beerschot. Na een bewogen periode bij ADO Den Haag heeft de voormalig Oranje-international het in België weer naar zijn zin.

Kuijt geniet van trainersvak in Beerschot

“Ik heb bewust voor een halfjaar getekend. Kijken of we bij elkaar passen, maar het klikt goed”, vertelt Kuijt aan RTV Rijnmond. “Beerschot heeft veel meegemaakt. Een faillissement, een nieuwe start. De club is weer terug gepromoveerd naar de hoogste competitie en ook weer teruggevallen. Het is een mooie en moeilijke uitdaging, maar daar hou ik wel van. Daar ben ik nooit voor weggelopen. Ik zit hier op mijn plek.”

Na een moeizame start als hoofdtrainer voelt Kuijt zich weer op zijn gemak. De voormalig Feyenoorder benadrukt dat het geen makkelijke opdracht is. “Het gaat niet vanzelf”, zo refereert hij aan de ontwikkeling van zijn team. “Het is duwen en trekken, maar we doen er wel alles aan. De mensen hier zijn positief. Voetbal is ook leuk. Natuurlijk komt er stress bij kijken, maar je moet er ook van genieten. Dat doe ik wel weer.”

Door menigeen was Kuijt al afgeschreven als trainer, maar zelf heeft hij dat gevoel nooit gehad. “Toen ik van Quick Boys naar FC Utrecht ging, had niemand verwacht dat ik zou slagen. En ook daarna was er altijd een bepaalde twijfel als ik weer een stap maakte. Maar ik twijfel niet aan mezelf. Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Ik leer van mijn fouten en neem die mee naar een volgend avontuur. Hier bij Beerschot.”

Gaat Kuijt slagen als hoofdtrainer?

  • Ja
  • Nee
298+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie